REKLAMA

Zdroj: bhfack2 from Getty Images

Chlieb bez miesenia

Jednoduchý recept na chlieb bez miesenia, ktorý si vyžaduje minimum práce a výsledok je vždy úžasný - krásne nadýchaný chlieb s chrumkavou kôrkou a bohatou chuťou.

REKLAMA
Domáce pečivo, ktorému sa nedá odolať – rožky, žemle, bagety aj chlieb

Recept nájdeš v tomto článku

Domáce pečivo, ktorému sa nedá odolať – rožky, žemle, bagety aj chlieb

Ingrediencie

porcií
1
  • 360 g hladká múka Pridané do
  • 10 g soľ Pridané do
  • 1 g sušené kvasnice Pridané do
  • 350 ml Vlažná voda Pridané do
REKLAMA

Postup

360 min.
1. Krok

Začnite zmiešaním múky, soli a droždia v miske. Počas mojich dlhoročných skúseností s pečením domáceho chleba som zistila, že je veľmi dôležité správne premiešať suché prísady, aby sa droždie rovnomerne rozptýlilo v celom ceste.

2. Krok

Potom pridajte vlažnú vodu a miešajte lyžicou, kým sa všetky prísady nespoja a nevytvoria lepkavé cesto.

3. Krok

Misku prikryte fóliou a nechajte kysnúť na teplom mieste aspoň 12-18 hodín.

4. Krok

4) Keď je cesto pekne vykysnuté, prelož ho na pomúčený valček a splošti ho do okrúhleho bochníka. Cesto je pomerne mäkké a nevyžaduje si ďalšie miesenie.

5. Krok

Rúru predhrejte na 220 stupňov a pečte 35-40 minút, kým chlieb pekne nezosvetlí a na povrchu sa nevytvorí pekná chrumkavá kôrka. Tento krok je najdôležitejší a moja osobná rada je kontrolovať chlieb každých 5 minút počas posledných 10 minút pečenia, aby sa chlieb nepripálil.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov