Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch

VIDEORECEPT Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch

REKLAMA

Fantastická kombinácia cesnaku, bazalky a masla. Úžasne chutný a jednoduchý lámavý posúch/chlebík! Jednoduchá a rýchla príprava s fantastickým výsledkom, ktorý ani vás určite nesklame👍 Ja som sa ho naučila pred pár rokmi a odvtedy sa ho nevieme dojesť.

  • 30Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Cesto

  • 400 g múka hladká Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do
  • 250 ml voda Pridané do
  • 21 g droždia Pridané do
  • 1 kl cukor kryštálový Pridané do

Na bazalkové maslo

  • 100 g maslo Pridané do
  • 5 strúčikov cesnak Pridané do
  • čerstvá bazalka Pridané do
  • trochu korenie čierne mleté Pridané do
  • podľa chuti soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

V miske premiešame múku a soľ. Pridáme olej a vo vode rozmiešané droždie s 1 KL cukru. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 40 minút kysnúť. Preto okolo 40 minút, lebo droždie nebolo vopred napučané a voda bola letná.

2. Krok

Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 kusy a znova ich vymiesime. Cestá vyvaľkáme na kruh hrubý 1 cm a urobíme doňho zárezy (prierezy). Cesto preložíme na plech s papierom, zakryjeme a necháme 20 minút podkysnúť. Po uplynutí času dáme do rozohriatej rúry a pečieme na 190 °C cca 25 minút.

Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch - krok prípravy 2
3. Krok

Medzitým si na masle domäkka udusíme na drobno nakrájaný cesnak, ku ktorému potom pridáme nakrájanú bazalku, soľ a korenie. A spolu podusíme ešte 2-3 minúty. Namiesto čerstvej bazalky môžete kľudne použiť 2 KL sušenej, aj ja tak robím cez zimu. 🙂

4. Krok

Upečený ešte horúci posúch poriadne potrieme horúcim cesnakovým maslom. Necháme pár minút, aby chlebík zmäkol🙂 Je výborný takto samotný, ale aj s polievkou. Prajem dobrú chuť!!!

Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch - krok prípravy 4
5. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Komentáre (1)

Ervina 17. 8. 2022

Vyskúšané, ohodnotené a uložené medzi obľúbené

Podobné recepty

Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Briošky ako z detstva

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Úžasné domáce kaiserky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Výborné cibuľové posúchy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Výborné cibuľové posúchy

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cesnakové uzle
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Cesnakové uzle

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Briošky ako z detstva

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Úžasné domáce kaiserky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Výborné cibuľové posúchy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Výborné cibuľové posúchy

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cesnakové uzle
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Cesnakové uzle

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

863 receptov
Recipe author image Cesminaz

Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch

Fantastická kombinácia cesnaku, bazalky a masla. Úžasne chutný a jednoduchý lámavý posúch/chlebík! Jednoduchá a rýchla príprava s fantastickým výsledkom, ktorý ani vás určite nesklame👍 Ja som sa ho naučila pred pár rokmi a odvtedy sa ho nevieme dojesť.

30
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V miske premiešame múku a soľ. Pridáme olej a vo vode rozmiešané droždie s 1 KL cukru. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 40 minút kysnúť. Preto okolo 40 minút, lebo droždie nebolo vopred napučané a voda bola letná.

2. Krok

Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 kusy a znova ich vymiesime. Cestá vyvaľkáme na kruh hrubý 1 cm a urobíme doňho zárezy (prierezy). Cesto preložíme na plech s papierom, zakryjeme a necháme 20 minút podkysnúť. Po uplynutí času dáme do rozohriatej rúry a pečieme na 190 °C cca 25 minút.

3. Krok

Medzitým si na masle domäkka udusíme na drobno nakrájaný cesnak, ku ktorému potom pridáme nakrájanú bazalku, soľ a korenie. A spolu podusíme ešte 2-3 minúty. Namiesto čerstvej bazalky môžete kľudne použiť 2 KL sušenej, aj ja tak robím cez zimu. 🙂

4. Krok

Upečený ešte horúci posúch poriadne potrieme horúcim cesnakovým maslom. Necháme pár minút, aby chlebík zmäkol🙂 Je výborný takto samotný, ale aj s polievkou. Prajem dobrú chuť!!!

5. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Ingrediencie
Cesto
400 g
múka hladká
1 kl
soľ
2 pl
olej
250 ml
voda
21 g
droždia
1 kl
cukor kryštálový
Na bazalkové maslo
100 g
maslo
5 strúčikov
cesnak
čerstvá bazalka
trochu
korenie čierne mleté
podľa chuti
soľ