REKLAMA
Calzone - výborná uzavretá Pizza

Calzone - výborná uzavretá Pizza

Jednoduchý a velmi chutný spôsob na uzavretú Pizzu🙂 Plnka je velmi chutná, jedna z mojích najobľúbenejších. Použili ste už žihlavu v kuchyni? Ak nie , tak to velmi rýchlo napravte! Žihlava práve teraz rastie a je lepšia než špenát!!!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Na cesto

  • 500 g hladká múka pšeničná Pridané do
  • 350 ml voda Pridané do
  • 4 pl olej Pridané do
  • 21 g čerstvé droždie Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do

Plnka

  • čerstvá žihľava Pridané do
  • čerstvý Šťavel Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • mozzarella syr Pridané do
  • syr kravský v slanom náleve Pridané do
  • Šunka pastırma Pridané do
  • oregano Pridané do
  • jogurt biely Pridané do

Na potretie

  • 2 pl jogurt Pridané do
  • trocha vody Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Z udaných surovín si vypracujeme mäkké cesto, ktoré pomocou trochy múky vymiesime do bochníka. Zakryjeme a necháme kysnúť 30 minút.

2. Krok

Kým cesto kysne si pripravíme všetko na plnku. Kravský syr v slanom náleve, ktorý dáva v kombinácii s Mozzarellou úžasnú chuť. Šunku podla vlastnej chuti, ja som použila tureckú šunku Pastırma. A napokon naše čerstvé žihlavové listy a šťaveľ-šóšku. Žihlava práve teraz rastie a je krásne mladučká. Nieje to len bylinka na čaj, ale žihlavu používam v kuchyni už roky ako špenát. Vyskúšajte!

3. Krok

Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré krátko vymiesime do bochníka a následne vyválkame na 25-30cm velkosť. Jednu polovicu vyváľkaného cesta natrieme najprv trochou jogurtu, až potom dáme nastrúhanú mozzarellu, rozdrobený kravský syr, naše čerstvé listy a nastrúhame cesnak. Celé osolíme trochu a uzavrieme. Druhé Calzone som naplnila oboma syrmi, šunkou a posypala oreganom. Ako presne urobíte okraj typický pre Calzone si môžte pozrieť vo videu.

4. Krok

Calzone dáme na plech s papierom a natrieme vrch jogurtom zmiešaným trochou vody. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C cca.25 minút.

Calzone - výborná uzavretá Pizza - krok prípravy 1
5. Krok

Calzone chutí fantasticky, najmä to plnené mladými listami žihlavy. Je to moja najobľúbenejšia plnka🥰 Hodí sa na desiatu, výlet, alebo na výdatnejšiu večeru či obed v kombinácii s polievkou. Prajem dobrú chuť !

Calzone - výborná uzavretá Pizza - krok prípravy 1
6. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube.

Calzone - výborná uzavretá Pizza - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4939 receptov

Lacné jedlá

1546 receptov

Mäsité jedlá

2278 receptov

Kuracie mäso

796 receptov

Dezert

3822 receptov

Nátierky

336 receptov