Bryndzový prívarok s fašírkou
Bryndza je skvelá na halušky, polievku ale chutí aj v prívarku, ktorý sa u nás doma osvedčil,jeho chuť bola jemná a výrazná .
Ingrediencie
Fašírky
- 400 g mleté morčacie mäso
- 23 g strúhanka
- 2 ks prelisovaný strúčik cesnaku
- 1 ks vajce
- 1 ks jarná cibuľa
- soľ a korenie
- majoránka
Prívarok
- 885 g zemiaky
- 800 ml voda
- 1 ks Jarná cibulka
- 1 l mlieko
- 90 g hladká múka
- 250 g bryndza
- mleté biele korenie
- soľ
- 1 pl olej
- kôpor čerstvý
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Všetky suroviny na fašírky dáme do misky a dôkladne premiešame. Necháme zmes chvíľu postáť, aby sa chute spojili. Z pripraveného cesta tvarujeme fašírky a dáme do teplovzdušnej fritézy postriekame troškou oleja a upečieme ,,,kto má rád klasiku tak si opečie na rozohriatom oleji do zlatista. *fašírku môžeme robiť aj z bravčového mäsa,ja som volila dietnejšie morčacie .
Zemiaky očistíme od šupky, vložíme do hrnca, zalejeme vodou a pridáme soľ. Varíme, kým na polovicu nezmäknú.
Medzitým na troške oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme bryndzu a časť mlieka, necháme rozvariť.
Zvyšok mlieka zmiešame s múkou dôkladne tak, aby nevznikli hrudky. Túto zmes vlejeme do hrnca k zemiakom,,pridáme aj rozpustenú bryndzu v mlieku a osmahnutou cibuľkou. Nakoniec pridáme čerstvý nasekaný kôpor. Varíme, kým zemiaky nezmäknú a omáčka nezhustne. Dochutíme soľou, bielym korením a prípadne vegetou podľa chuti.
Podávame s vajíčkom natvrdo uvareným a fašírkou ,ale môže byť aj opečená špekáčka ,,každý podľa vlastnej chuti .Dobrú chuť !