REKLAMA

Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo - bryndzové halušky dochutené kyslou smotanou, slaninkou a mladou cibuľkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 500 g zemiak Pridané do
  • 250 g múka Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • 150 g slanina Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 200 g bryndza Pridané do
  • 200 g kyslá smotana Pridané do
  • 1 zväzok mladá cibuľka Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

POSTUP: Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku a vajíčko. Dôkladne premiešame.

2. Krok

V hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili.

3. Krok

Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu. Medzitým si vo väčšej miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme halušky a zľahka premiešame.

4. Krok

Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme v trúbe.

5. Krok

Nakoniec si nakrájame mladú cibuľku (zelenú časť).

6. Krok

SERVÍROVANIE: Bryndzové halušky podávame posypané slaninou a nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

7. Krok

"Tradičné slovenské jedlo, ktorým nepohŕdne ani cudzinec."

Komentáre (1)

Viola 23. 9. 2021

dobrý recept už viackrát som pripravovala a mňamka

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4197 receptov

Mäsité jedlá

2022 receptov

Mascarpone

292 receptov

Dezert

3174 receptov

Raňajky

1181 receptov

Večera

3871 receptov

Cestoviny

463 receptov