Bryndzové halušky

REKLAMA

Tradičné slovenské jedlo - bryndzové halušky dochutené kyslou smotanou, slaninkou a mladou cibuľkou.

  • 45Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 250 g hladká múka Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 150 g slanina Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 200 g bryndza Pridané do
  • 200 g kyslá smotana Pridané do
  • 1 zväzok mladá cibuľka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

POSTUP: Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku a vajíčko. Dôkladne premiešame.

2. Krok

V hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili.

3. Krok

Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu. Medzitým si vo väčšej miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme halušky a zľahka premiešame.

4. Krok

Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme v trúbe.

5. Krok

Nakoniec si nakrájame mladú cibuľku (zelenú časť).

6. Krok

SERVÍROVANIE: Bryndzové halušky podávame posypané slaninou a nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

7. Krok

"Tradičné slovenské jedlo, ktorým nepohŕdne ani cudzinec."

Komentáre (1)

Viola 23. 9. 2021

dobrý recept už viackrát som pripravovala a mňamka

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špaldové bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Gazdovské bryndzovo kapustové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Gazdovské bryndzovo kapustové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce jednoduché cuketové halušky
Recept od prémiového používateľa
Zdravý cuketový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Halušky so špenátom
Recept od prémiového používateľa
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 14

Halušky so špenátom

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 14

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špaldové bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Gazdovské bryndzovo kapustové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Gazdovské bryndzovo kapustové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce jednoduché cuketové halušky
Recept od prémiového používateľa
Zdravý cuketový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Halušky so špenátom
Recept od prémiového používateľa
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 14

Halušky so špenátom

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 14

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

865 receptov
Recipe author image Cooking_with_Moni

Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo - bryndzové halušky dochutené kyslou smotanou, slaninkou a mladou cibuľkou.

45
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

POSTUP: Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku a vajíčko. Dôkladne premiešame.

2. Krok

V hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili.

3. Krok

Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu. Medzitým si vo väčšej miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme halušky a zľahka premiešame.

4. Krok

Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme v trúbe.

5. Krok

Nakoniec si nakrájame mladú cibuľku (zelenú časť).

6. Krok

SERVÍROVANIE: Bryndzové halušky podávame posypané slaninou a nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

7. Krok

"Tradičné slovenské jedlo, ktorým nepohŕdne ani cudzinec."

Ingrediencie
500 g
zemiaky
250 g
hladká múka
1 ks
vajce
150 g
slanina
1 čl
soľ
200 g
bryndza
200 g
kyslá smotana
1 zväzok
mladá cibuľka