Bryndzové halušky

REKLAMA

Tradičné slovenské jedlo - bryndzové halušky dochutené kyslou smotanou, slaninkou a mladou cibuľkou.

  • 45Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 250 g hladká múka Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 150 g slanina Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 200 g bryndza Pridané do
  • 200 g kyslá smotana Pridané do
  • 1 zväzok mladá cibuľka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

POSTUP: Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku a vajíčko. Dôkladne premiešame.

2. Krok

V hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili.

3. Krok

Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu. Medzitým si vo väčšej miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme halušky a zľahka premiešame.

4. Krok

Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme v trúbe.

5. Krok

Nakoniec si nakrájame mladú cibuľku (zelenú časť).

6. Krok

SERVÍROVANIE: Bryndzové halušky podávame posypané slaninou a nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

7. Krok

"Tradičné slovenské jedlo, ktorým nepohŕdne ani cudzinec."

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

dobrý recept už viackrát som pripravovala a mňamka

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špaldové bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Gazdovské bryndzovo kapustové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Gazdovské bryndzovo kapustové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzový podpecník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Bryndzový podpecník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Strapačky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Strapačky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzové halušky so slaninou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špaldové bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Gazdovské bryndzovo kapustové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Gazdovské bryndzovo kapustové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzový podpecník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Bryndzový podpecník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Strapačky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Strapačky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzové halušky so slaninou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Cooking_with_Moni

Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo - bryndzové halušky dochutené kyslou smotanou, slaninkou a mladou cibuľkou.

45
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

POSTUP: Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku a vajíčko. Dôkladne premiešame.

2. Krok

V hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili.

3. Krok

Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu. Medzitým si vo väčšej miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme halušky a zľahka premiešame.

4. Krok

Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme v trúbe.

5. Krok

Nakoniec si nakrájame mladú cibuľku (zelenú časť).

6. Krok

SERVÍROVANIE: Bryndzové halušky podávame posypané slaninou a nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

7. Krok

"Tradičné slovenské jedlo, ktorým nepohŕdne ani cudzinec."

Ingrediencie
500 g
zemiaky
250 g
hladká múka
1 ks
vajce
150 g
slanina
1 čl
soľ
200 g
bryndza
200 g
kyslá smotana
1 zväzok
mladá cibuľka