Bryndzové halušky so slaninou

REKLAMA

Tradičné slovenské bryndzové halušky - ako sa robia u nás doma!

  • 50Minút
  • 3Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 12 kg zemiakov Pridané do
  • 100 ml studenej vody Pridané do
  • 1 soli do cesta Pridané do
  • 112 soli do vriacej vody Pridané do
  • 350 g polohrubej múky Pridané do
  • 1 bryndzu Pridané do
  • 2 pl kyslej smotany Pridané do
  • 50 g slaniny Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do veľkého hrnca postavíme vodu na halušky

2. Krok

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Prepláchneme ich a dáme do úzkej vyššej nádoby, kde ich spolu s decom vody rozmixujeme ponorným mixérom

3. Krok

Rozmixované zemiaky premiestnime do veľkej misy, pridáme lyžičku soli a múku. Vareškou vymiešame haluškové cesto

4. Krok

Keď voda vrie, pridáme 1,5 lyžičky soli a začneme cez haluškové sitko pretláčať halušky

5. Krok

Nahádzané halušky priebežne premiešavame, aby sa nezlepili. Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 5 minút povariť a scedíme ich do veľkej misy

6. Krok

Medzitým si popražíme na kocky nakrájanú slaninu

7. Krok

Do misy s haluškami vylejeme masť zo slaniny, pridáme celú bryndzu a 2 lyžice kyslej smotany a miešame kým sa všetko spolu nespojí

8. Krok

Podávame s opraženou slaninou navrchu

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzová polievka - demikát
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zajac na smotane

Čo som dnes varil/a...rady a inšpirácie🍗🍔🌯🍜🥨🍩🎂😉
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najjemnejšie teľacie s cesnakovo-syrovou omáčkou
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najjemnejšie teľacie s cesnakovo-syrovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce jednoduché cuketové halušky
Recept od prémiového používateľa
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzová polievka - demikát
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zajac na smotane

Čo som dnes varil/a...rady a inšpirácie🍗🍔🌯🍜🥨🍩🎂😉
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najjemnejšie teľacie s cesnakovo-syrovou omáčkou
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najjemnejšie teľacie s cesnakovo-syrovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce jednoduché cuketové halušky
Recept od prémiového používateľa
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

865 receptov
Recipe author image David719

Bryndzové halušky so slaninou

Tradičné slovenské bryndzové halušky - ako sa robia u nás doma!

50
Minút
3
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Do veľkého hrnca postavíme vodu na halušky

2. Krok

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Prepláchneme ich a dáme do úzkej vyššej nádoby, kde ich spolu s decom vody rozmixujeme ponorným mixérom

3. Krok

Rozmixované zemiaky premiestnime do veľkej misy, pridáme lyžičku soli a múku. Vareškou vymiešame haluškové cesto

4. Krok

Keď voda vrie, pridáme 1,5 lyžičky soli a začneme cez haluškové sitko pretláčať halušky

5. Krok

Nahádzané halušky priebežne premiešavame, aby sa nezlepili. Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 5 minút povariť a scedíme ich do veľkej misy

6. Krok

Medzitým si popražíme na kocky nakrájanú slaninu

7. Krok

Do misy s haluškami vylejeme masť zo slaniny, pridáme celú bryndzu a 2 lyžice kyslej smotany a miešame kým sa všetko spolu nespojí

8. Krok

Podávame s opraženou slaninou navrchu

Ingrediencie
12 kg
zemiakov
100 ml
studenej vody
1
soli do cesta
112
soli do vriacej vody
350 g
polohrubej múky
1
bryndzu
2 pl
kyslej smotany
50 g
slaniny