Bryndzové halušky so slaninou

50 min
3
REKLAMA

Tradičné slovenské bryndzové halušky - ako sa robia u nás doma!

50 min
3
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 12 kg potatoes v1 Pridané do
  • 100 ml cold water v6 Pridané do
  • 1 salt v17 Pridané do
  • 112 salt v18 Pridané do
  • 350 g semi - coarse flour v Pridané do
  • 1 sheep cheese v2 Pridané do
  • 2 pl sour cream v1 Pridané do
  • 50 g bacon v20 Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do veľkého hrnca postavíme vodu na halušky

2. Krok

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Prepláchneme ich a dáme do úzkej vyššej nádoby, kde ich spolu s decom vody rozmixujeme ponorným mixérom

3. Krok

Rozmixované zemiaky premiestnime do veľkej misy, pridáme lyžičku soli a múku. Vareškou vymiešame haluškové cesto

4. Krok

Keď voda vrie, pridáme 1,5 lyžičky soli a začneme cez haluškové sitko pretláčať halušky

5. Krok

Nahádzané halušky priebežne premiešavame, aby sa nezlepili. Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 5 minút povariť a scedíme ich do veľkej misy

6. Krok

Medzitým si popražíme na kocky nakrájanú slaninu

7. Krok

Do misy s haluškami vylejeme masť zo slaniny, pridáme celú bryndzu a 2 lyžice kyslej smotany a miešame kým sa všetko spolu nespojí

8. Krok

Podávame s opraženou slaninou navrchu

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

122 receptov

Obed

1524 receptov

Mäsité jedlá

673 receptov

Lacné jedlá

792 receptov

Raňajky

516 receptov

Pečivo

198 receptov

Pre diabetikov

607 receptov