Bryndzové halušky so slaninou

REKLAMA

Tradičné slovenské bryndzové halušky - ako sa robia u nás doma!

  • 50Minút
  • 3Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 12 kg zemiakov Pridané do
  • 100 ml studenej vody Pridané do
  • 1 soli do cesta Pridané do
  • 112 soli do vriacej vody Pridané do
  • 350 g polohrubej múky Pridané do
  • 1 bryndzu Pridané do
  • 2 pl kyslej smotany Pridané do
  • 50 g slaniny Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do veľkého hrnca postavíme vodu na halušky

2. Krok

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Prepláchneme ich a dáme do úzkej vyššej nádoby, kde ich spolu s decom vody rozmixujeme ponorným mixérom

3. Krok

Rozmixované zemiaky premiestnime do veľkej misy, pridáme lyžičku soli a múku. Vareškou vymiešame haluškové cesto

4. Krok

Keď voda vrie, pridáme 1,5 lyžičky soli a začneme cez haluškové sitko pretláčať halušky

5. Krok

Nahádzané halušky priebežne premiešavame, aby sa nezlepili. Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 5 minút povariť a scedíme ich do veľkej misy

6. Krok

Medzitým si popražíme na kocky nakrájanú slaninu

7. Krok

Do misy s haluškami vylejeme masť zo slaniny, pridáme celú bryndzu a 2 lyžice kyslej smotany a miešame kým sa všetko spolu nespojí

8. Krok

Podávame s opraženou slaninou navrchu

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Jednoduché bryndzové pirohy
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie džatky
Recept od prémiového používateľa
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Tradičné šúľance so strúhankou
Recept od prémiového používateľa
Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Jednoduché bryndzové pirohy
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie džatky
Recept od prémiového používateľa
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Tradičné šúľance so strúhankou
Recept od prémiového používateľa
Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Bryndzové halušky so slaninou

Tradičné slovenské bryndzové halušky - ako sa robia u nás doma!

50
Minút
3
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Do veľkého hrnca postavíme vodu na halušky

2. Krok

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Prepláchneme ich a dáme do úzkej vyššej nádoby, kde ich spolu s decom vody rozmixujeme ponorným mixérom

3. Krok

Rozmixované zemiaky premiestnime do veľkej misy, pridáme lyžičku soli a múku. Vareškou vymiešame haluškové cesto

4. Krok

Keď voda vrie, pridáme 1,5 lyžičky soli a začneme cez haluškové sitko pretláčať halušky

5. Krok

Nahádzané halušky priebežne premiešavame, aby sa nezlepili. Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 5 minút povariť a scedíme ich do veľkej misy

6. Krok

Medzitým si popražíme na kocky nakrájanú slaninu

7. Krok

Do misy s haluškami vylejeme masť zo slaniny, pridáme celú bryndzu a 2 lyžice kyslej smotany a miešame kým sa všetko spolu nespojí

8. Krok

Podávame s opraženou slaninou navrchu

Ingrediencie
12 kg
zemiakov
100 ml
studenej vody
1
soli do cesta
112
soli do vriacej vody
350 g
polohrubej múky
1
bryndzu
2 pl
kyslej smotany
50 g
slaniny