:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7cqaeDhfnGzsyUQcR8C9/1cd7fce414ba1542406ed2f0533004.jpeg)
Bryndzové halušky so slaninou
Tradičné slovenské bryndzové halušky - ako sa robia u nás doma!
Ingrediencie
- 1⁄2 kg potatoes v1
- 100 ml cold water v6
- 1 salt v17
- 11⁄2 salt v18
- 350 g semi - coarse flour v
- 1 sheep cheese v2
- 2 pl sour cream v1
- 50 g bacon v20
Najnovšie letáky
Postup
Do veľkého hrnca postavíme vodu na halušky
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Prepláchneme ich a dáme do úzkej vyššej nádoby, kde ich spolu s decom vody rozmixujeme ponorným mixérom
Rozmixované zemiaky premiestnime do veľkej misy, pridáme lyžičku soli a múku. Vareškou vymiešame haluškové cesto
Keď voda vrie, pridáme 1,5 lyžičky soli a začneme cez haluškové sitko pretláčať halušky
Nahádzané halušky priebežne premiešavame, aby sa nezlepili. Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 5 minút povariť a scedíme ich do veľkej misy
Medzitým si popražíme na kocky nakrájanú slaninu
Do misy s haluškami vylejeme masť zo slaniny, pridáme celú bryndzu a 2 lyžice kyslej smotany a miešame kým sa všetko spolu nespojí
Podávame s opraženou slaninou navrchu