REKLAMA
Bryndzové halušky s domácou slaninou
Bryndzové halušky s domácou slaninou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg zemiaky
- 250 g polohrubá múka
- 1 bryndza
- 1 kyslá smotana
- 200 g slanina
- 11⁄2 pl maslo
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku, soľ a premiešame. Množstvo múky v recepte je len približné, bude závisieť od toho, aké vodnaté sú zemiaky. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej sme pridali 1 ČL soli. Keď voda vrie, cez sitko na halušky do nej nahádžeme cesto. Tu a tam varechou halušky zľahka premiešame. Varíme asi 10-12 minút, kým nevyplávajú na povrch. Keď sú halušky uvarené, scedíme ich, prepláchneme teplou vodou a necháme odkvapkať. Vrátime do hrnca, polejeme roztopeným maslom, pridáme bryndzu, 1 PL kyslej smotany a všetko spolu premiešame. Podľa potreby ešte dosolíme. Podávame s kyslou smotanou, opraženou domácou slaninou a ozdobíme pažítkou.