REKLAMA

Bryndzové halušky s domácou slaninou

Bryndzové halušky s domácou slaninou

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg zemiaky Pridané do
  • 250 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 bryndza Pridané do
  • 1 kyslá smotana Pridané do
  • 200 g slanina Pridané do
  • 112 pl maslo Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku, soľ a premiešame. Množstvo múky v recepte je len približné, bude závisieť od toho, aké vodnaté sú zemiaky. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej sme pridali 1 ČL soli. Keď voda vrie, cez sitko na halušky do nej nahádžeme cesto. Tu a tam varechou halušky zľahka premiešame. Varíme asi 10-12 minút, kým nevyplávajú na povrch. Keď sú halušky uvarené, scedíme ich, prepláchneme teplou vodou a necháme odkvapkať. Vrátime do hrnca, polejeme roztopeným maslom, pridáme bryndzu, 1 PL kyslej smotany a všetko spolu premiešame. Podľa potreby ešte dosolíme. Podávame s kyslou smotanou, opraženou domácou slaninou a ozdobíme pažítkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4606 receptov

Mäsité jedlá

2174 receptov

Večera

4311 receptov

Raňajky

1351 receptov

Zaváranie

145 receptov

Cestoviny

519 receptov