REKLAMA

Bryndzové halušky s čerstvou májovou brynzdou

Nezaváhajte, teraz chutia najlepšie! U nás doma ich pripravujeme takto.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 ks zemiak Pridané do
  • 250 g májová bryndza Pridané do
  • polohrubá múka Pridané do
  • soľ Pridané do
  • domáca slanina Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Očistené zemiaky nastrúhame. Podľa originálneho receptu by sa mali nastrúhať ručne, ale ja si pomáham robotom. Podľa potreby pridáme múku a trochu soli. Cesto má byť polohusté, takže množstvo múky závisí na druhu zemiakov. Na skúšku hoďte jednu halušku do vriacej vody, ak sa nerozpadne, tak cesto je správne. Radšej pomaly pridávajte múku ak je cesto na začiatku príliš riedke, aby neboli halušky "tvrdé ako broky" :-).

2. Krok

Do veľkého hrnca dajte uvariť posolenú vodu. Halušky by sa mali hádzať do vriacej vody nožíkom pekne z lopárika, ale zase, kľudne si pomôžte haluškárom a varechou :-)

3. Krok

Halušky vo vode opatrne premiešajte a počkajte, kým vyplávajú na povrch. Nechajte ešte minútku, dve povariť. Uvarené halušky povyberajte sitkom a vysypte do misy s brynzdou. Nemusíte ich poctivo cediť, nevadí ak na haluškách ostane trochu vody. Niekto dokonca vodu z hrnca pridáva priamo do misy s haluškami. Poriadne premiešajte, aby sa bryndza pekne dostala všade.

4. Krok

Kým sa varí voda, na panvici si uškvaríme na drobno nakrájanú slaninku a posypeme ňou halušky na tanieri podľa chuti. Kto má rád, aj poliate masťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov