REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/BvTckWnAyrAvQdPOsRvH/45c3de435120d13b0303cbff68aef5.jpeg)
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Broskyňová bublanina
Chutná a jednoduchá broskyňová bublanina, ktorá je skvelým letným dezertom. Bezproblémovo ju pripravíte z bežne dostupných surovín.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 250 g hladká múka
- 200 g cukor
- 1 balenie prášok do pečiva
- 2 ks vajce
- 125 g maslo
- 150 ml mlieko
Náplň
- 6 ks broskyňa
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme suroviny na cesto. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme cukor, prášok do pečiva, vajcia, roztopené maslo a mlieko. Všetko dobre premiešame.
2. Krok
Broskýne ošúpeme, odstránime kôstky a nakrájame na menšie kúsky.
3. Krok
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložíme nakrájané broskyne.
4. Krok
Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút. Pred koncom pečenia bublaninu pichneme špáradlom, ak na ňom neostane cesto, je hotová.
5. Krok
Necháme ju vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.