REKLAMA

Bravčový guláš so zemiakmi

Recept na tradičný bravčový guláš so zemiakmi.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g bravčového mäsa Pridané do
  • 500 ml hovädzieho vývaru Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 Lyžice hladká múka Pridané do
  • 1 lyžička mletej červenej papriky Pridané do
  • 1 lyžička majoránky Pridané do
  • 1 lyžička mletej rasce Pridané do
  • 1 Lyžice paradajkového pretlaku Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • olej na smaženie Pridané do
  • zemiaky Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

V hrnci rozohrejte olej a pridajte naň nakrájanú cibuľu. Smažte ju, kým nezíska zlatistú farbu.

2. Krok

Potom pridajte cesnak a na kocky nakrájané mäso. Opečte mäso so všetkých strán a do hrnca nasypte mletú sladkú červenú papriku, mletú rascu a majoránku. Všetko dobre spolu premiešajte, aby sa koreniny rovnomerne rozpustili.

3. Krok

Pridajte paradajkový pretlak a opäť premiešajte.

4. Krok

Postupne pridávajte hovädzí vývar a zakryte hrniec. Takto guláš varíme na miernom ohni približne 1 hodinu.

5. Krok

V druhom hrnci uvarte zemiaky do mäkka. Keď je guláš hotový pridajte doň uvarené zemiaky a dochuťte ho soľou a korením podľa chuti.

Komentáre (1)

ZdendoOhlreich 10. 7. 2023

Majoranka sa dava do jedla kratko pred dokoncenim.V ziadnom pripade sa nevari lebo zhorkne.Ja ju v dlani pomrvim a hned nato odstavim zo sporaka.A neviem preco dava varit zemiaky osve.Normalne ich dam varit k masu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov