REKLAMA

Bravčový černohorský rezeň

Kto by odolal tejto nesmrteľnej klasike.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 600 g bravčové karé bez kosti Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do

NA CESTÍČKO

  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 3 zemiaky Pridané do
  • 1 čl sušený majorán Pridané do
  • 2 vajcia Pridané do
  • hladká múka Pridané do
  • bravčová masť Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, po okrajoch narežeme, osolíme a okoreníme. Do misy nastrúhame očistené zemiaky, pridáme prelisovaný cesnak, majorán podrvený v dlaniach, soľ, korenie, vajcia a postupne pridávame múku, až vznikne polohusté cestíčko. V cestíčku by mala prevažovať chuť zemiakov, nie múky.

2. Krok

Na panvici dobre rozohrejeme bravčovú masť. Rezne obalíme v múke, oklepeme, namočíme do cestíčka a vyprážame rovnomerne z oboch strán. Najskôr rezne opečieme sprudka, potom zmiernime teplotu na minimum, aby sa mäso dobre prepieklo a rezne sa nespálili.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4926 receptov

Kuracie mäso

795 receptov

Mäsité jedlá

2274 receptov

Lacné jedlá

1539 receptov

Dezert

3805 receptov

Raňajky

1523 receptov

Večera

4644 receptov