REKLAMA

Bravčové stehno na kocky s gaštanovou omáčkou a varenými zemiakmi

Jemné kocky bravčového stehna dusené s gaštanmi a kuracím demiglazom, podávané s varenými zemiakmi a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 600 g bravčového stehna Pridané do
  • kocky nakrájaného na Pridané do
  • 200 g gaštanov čerstvých alebo konzervovaných Pridané do
  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • nasekané Pridané do
  • 200 ml kuracieho demiglazu alebo silného kuracieho vývaru Pridané do
  • 800 g varných zemiakov Pridané do
  • a olúpaných nakrájaných na väčšie kúsky Pridané do
  • soľ a čierne korenie podľa chuti Pridané do
  • Olivový olej na varenie Pridané do
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

1. Príprava mäsa:Na stredne veľkom hrnci rozohrejte olivový olej a opečte bravčové kocky do zlatohneda. Vyberte mäso a odložte ho nabok.

2. Krok

2. Omáčka: Na tej istej panvici opražte cibuľu a cesnak do mäkka. Pridajte kurací demiglaz a gaštany. Vráťte bravčové mäso do hrnca a nechajte dusiť, kým mäso nie je mäkké a omáčka sa nezredukuje (približne 1 hodinu).

3. Krok

3. Príprava zemiakov: Medzitým v inom hrnci uvarte zemiaky v osolenej vode do mäkka.

4. Krok

4. Servírovanie: Podávajte bravčové mäso s gaštanovou omáčkou spolu s varenými zemiakmi. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mascarpone

343 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Večera

4619 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Raňajky

1514 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov