REKLAMA
Bravčové líčka na víne

Bravčové líčka na víne

Výborné bravčové líčka s koreňovou zeleninou na portskom víne.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 112 kg bravčové líčka Pridané do
  • 100 ml olivový olej Pridané do
  • 6 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 ks stonky zeleru Pridané do
  • 2 ks stonky tymianu Pridané do
  • 250 ml portské víno Pridané do
  • 1 l hovädzí vývar Pridané do
  • 250 g hrášok Pridané do
  • 2 ks mrkva Pridané do
  • 4 pl múka Pridané do
  • 750 g zemiak Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

240 min.
1. Krok

Bravčové líčka osolíme, okoreníme a posypeme múkou.

Bravčové líčka na víne - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska, zemiaky na štvrtinky.

Bravčové líčka na víne - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

Cibuľu nakrájame na polmesiačiky.

Bravčové líčka na víne - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Cesnak a zeler nakrájame na pásiky.

Bravčové líčka na víne - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

5. Krok

Na panvici rozpálime olej a bravčové líčka na ňom orestujeme z oboch strán. Po orestovaní líčka vyberieme z panvice a dáme ich do misy, v ktorej ich budeme piecť v rúre.

Bravčové líčka na víne - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

6. Krok

Vo výpeku orestujeme zeleninu. Začneme cibuľou a postupne pridáme cesnak....

Bravčové líčka na víne - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

7. Krok

...a ostatnú pripravenú zeleninu. Spolu všetko restujeme približne 2 minúty.

Bravčové líčka na víne - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

8. Krok

Orestovanú zeleninu pridáme do misy k líčkam. Na zeleninu položíme hrášok alebo zelené fazuľky. Taktiež tam pridáme zemiaky a vetvičky tymiánu.

9. Krok

Nakoniec všetko podlejeme portským vínom a vývarom.

Bravčové líčka na víne - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

10. Krok

Na vrch misy položíme papier na pečenie a prikryjeme ho pokrievkou. Bravčové líčka pečieme na 160°C zhruba 3 hodiny.

Bravčové líčka na víne - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

11. Krok

Po 3 hodinách odstránime pokrievku s papierom a pečieme ešte 30 minút na 180°C.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Pastiersky koláč

Pastiersky koláč zo zvyškov pečeného mäsa.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Hovädzie ragú s cestovinou
Videorecept

Hovädzie ragú s cestovinou

Pomaly dusené šťavnaté hovädzie ragú s cestovinami.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Pravý ruský boršč
Videorecept

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Kuracie prsia na šampiňónoch
Videorecept

Kuracie prsia na šampiňónoch

Kuracie prsia na šampiňónovej krémovej omáčke s mrkvou a zemiakmi.

Cheeseburger

Grécka musaka s baklažánom a mletým mäsom

Grécka musaka s baklažánom a mletým mäsom je chutný recept pre každého, kto má rád tradičnú grécku kuchyňu. Je to typické grécke jedlo a je vynikajúce teplé aj studené.

Važecká pochúťka v zemiakovej placke

Važecká pochúťka je zmes bravčového a kuracieho soté podávaná v zemiakovej placke.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Pastiersky koláč

Pastiersky koláč zo zvyškov pečeného mäsa.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Hovädzie ragú s cestovinou
Videorecept

Hovädzie ragú s cestovinou

Pomaly dusené šťavnaté hovädzie ragú s cestovinami.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Pravý ruský boršč
Videorecept

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Kuracie prsia na šampiňónoch
Videorecept

Kuracie prsia na šampiňónoch

Kuracie prsia na šampiňónovej krémovej omáčke s mrkvou a zemiakmi.

Cheeseburger

Grécka musaka s baklažánom a mletým mäsom

Grécka musaka s baklažánom a mletým mäsom je chutný recept pre každého, kto má rád tradičnú grécku kuchyňu. Je to typické grécke jedlo a je vynikajúce teplé aj studené.

Važecká pochúťka v zemiakovej placke

Važecká pochúťka je zmes bravčového a kuracieho soté podávaná v zemiakovej placke.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3972 receptov

Mascarpone

269 receptov

Mäsité jedlá

1928 receptov

Dezert

2909 receptov

Raňajky

1035 receptov

Šaláty

325 receptov

Cestoviny

446 receptov

Večera

3643 receptov