Bravčové líčka na víne
Výborné bravčové líčka s koreňovou zeleninou na portskom víne.
Ingrediencie
- 11⁄2 kg bravčové líčka
- 100 ml olivový olej
- 6 ks strúčiky cesnaku
- 2 ks stonky zeleru
- 2 ks stonky tymianu
- 250 ml portské víno
- 1 l hovädzí vývar
- 250 g hrášok
- 2 ks mrkva
- 4 pl múka
- 750 g zemiak
- 2 ks Cibuľa
- mleté čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Bravčové líčka osolíme, okoreníme a posypeme múkou.
Zdroj: Youtube
Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska, zemiaky na štvrtinky.
Zdroj: Youtube
Cibuľu nakrájame na polmesiačiky.
Zdroj: Youtube
Cesnak a zeler nakrájame na pásiky.
Zdroj: Youtube
Na panvici rozpálime olej a bravčové líčka na ňom orestujeme z oboch strán. Po orestovaní líčka vyberieme z panvice a dáme ich do misy, v ktorej ich budeme piecť v rúre.
Zdroj: Youtube
Vo výpeku orestujeme zeleninu. Začneme cibuľou a postupne pridáme cesnak....
Zdroj: Youtube
...a ostatnú pripravenú zeleninu. Spolu všetko restujeme približne 2 minúty.
Zdroj: Youtube
Orestovanú zeleninu pridáme do misy k líčkam. Na zeleninu položíme hrášok alebo zelené fazuľky. Taktiež tam pridáme zemiaky a vetvičky tymiánu.
Nakoniec všetko podlejeme portským vínom a vývarom.
Zdroj: Youtube
Na vrch misy položíme papier na pečenie a prikryjeme ho pokrievkou. Bravčové líčka pečieme na 160°C zhruba 3 hodiny.
Zdroj: Youtube
Po 3 hodinách odstránime pokrievku s papierom a pečieme ešte 30 minút na 180°C.