:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/r6k87wfCnAFDPzgyoW_3/65d868bf8f171934b607f2236051b3.jpeg)
Bravčové líčka na víne
Výborné bravčové líčka s koreňovou zeleninou na portskom víne.
Ingrediencie
- 11⁄2 kg bravčové líčka
- 100 ml olivový olej
- 6 ks strúčiky cesnaku
- 2 ks stonky zeleru
- 2 ks stonky tymianu
- 250 ml portské víno
- 1 l hovädzí vývar
- 250 g hrášok
- 2 ks mrkva
- 4 pl múka
- 750 g zemiak
- 2 ks Cibuľa
- mleté čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Bravčové líčka osolíme, okoreníme a posypeme múkou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/r6k87wfCnAFDPzgyoW_3/aac9c60c78460a92eba2925dd25929.jpeg)
Zdroj: Youtube
Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska, zemiaky na štvrtinky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/r6k87wfCnAFDPzgyoW_3/f53ef429f4e654674616c364cee09e.jpeg)
Zdroj: Youtube
Cibuľu nakrájame na polmesiačiky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/r6k87wfCnAFDPzgyoW_3/1e6562905fda34a65e26ff843e6ed3.jpeg)
Zdroj: Youtube
Cesnak a zeler nakrájame na pásiky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/r6k87wfCnAFDPzgyoW_3/d60c77405fe239a862aea8dbcee9ac.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na panvici rozpálime olej a bravčové líčka na ňom orestujeme z oboch strán. Po orestovaní líčka vyberieme z panvice a dáme ich do misy, v ktorej ich budeme piecť v rúre.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/r6k87wfCnAFDPzgyoW_3/e6b89d7a99394b5fff6ff112bea678.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vo výpeku orestujeme zeleninu. Začneme cibuľou a postupne pridáme cesnak....
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/r6k87wfCnAFDPzgyoW_3/c4a4c6f5b6300a23cc8d898985068d.jpeg)
Zdroj: Youtube
...a ostatnú pripravenú zeleninu. Spolu všetko restujeme približne 2 minúty.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/r6k87wfCnAFDPzgyoW_3/864e14a80346c7f13104c1536647c7.jpeg)
Zdroj: Youtube
Orestovanú zeleninu pridáme do misy k líčkam. Na zeleninu položíme hrášok alebo zelené fazuľky. Taktiež tam pridáme zemiaky a vetvičky tymiánu.
Nakoniec všetko podlejeme portským vínom a vývarom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/r6k87wfCnAFDPzgyoW_3/26a1dcdd137505dd15e5d4e20cfe2e.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na vrch misy položíme papier na pečenie a prikryjeme ho pokrievkou. Bravčové líčka pečieme na 160°C zhruba 3 hodiny.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/r6k87wfCnAFDPzgyoW_3/97d1c6dce8eba4075b14e06ddd23cb.jpeg)
Zdroj: Youtube
Po 3 hodinách odstránime pokrievku s papierom a pečieme ešte 30 minút na 180°C.