REKLAMA
   
Zdroj: rlat from Getty Images
Bravčová panenka v lístkovom ceste
Perfektná bravčová panenka so šampiňónmi v lístkovom ceste.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 500 g bravčovej panenky
 - 400 g lístkového cesta
 - 1 ks Cibuľa
 - 200 g syra
 - 200 g čerstvých húb
 - 1 ks vajce na potretie
 - soľ
 - čierne korenie
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 45 min.
1. Krok 
  Najprv si očistíte a pokrájate hríby. Udusíme ich na cibuľke.
2. Krok 
  Bravčovú panenku osolíte, okoreníte a opečiete na panvici, aby bola zlatohnedá. Potom nechajte mäso odpočívať.
3. Krok 
  Lístkové cesto vyvaľkáte a položíte naň plátky syra.
4. Krok 
  Na syr položíte pokrájané hríby a na vrch pridáte bravčovú panenku.
5. Krok 
  Cesto zabalíte tak, aby ste mäso poriadne obalili. Potom ho potriete rozšľahaným vajíčkom.
6. Krok 
  Bravčovú panenku pečiete vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25 minút, ale čas môže byť rôzny v závislosti od konkrétnej rúry, takže je dobré sledovať, kedy cesto dostane zlatohnedú farbu.