REKLAMA

Zdroj: hanbr from Getty Images

Bravčová panenka s hubovou omáčkou

Nechajte sa unášať vlnou chute s touto bravčovou panenkou, podávanou s hladkým a sametovým hubovým omáčkou. Ideálna na večeru so spoločnosťou alebo pre tých, ktorí milujú jemné a komplexné chute.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Bravčová panenka

  • 4 Kúsky bravčová panenka Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 čajová lyžička čierne korenie Pridané do

Hubová omáčka

  • 500 gramov hríby Pridané do
  • 2 Kúsky Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 300 ml Smetana na varenie Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 12 čajová lyžička čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 180°C.

2. Krok

Bravčovú panenku si potrieme soľou a čiernym korením a z každej strany opečieme na panvici s trochou oleja. Po opečení ju preložíme do rúry a pečieme 15-20 minút.

3. Krok

Medzitým si pripravíme hubovú omáčku. Na panvici s trochou oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď cibuľa mierne zhnedne, pridáme na kocky nakrájané hríby.

4. Krok

V prípade potreby vložíme do hubovej zmesi trochu vody, pridáme smotanu na varenie, soľ a čierne korenie a všetko dobre premiešame. Omáčku necháme chvíľu variť na panvici.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov