REKLAMA

Bibimbap

Pripravme si spoločne jedno z najznámejších kórejských jedál s názvom Bibimbap. Túto špecilitu si viete pripraviť s rôznou obmenou zeleniny podľa vašej chuti. Fantázií sa medze nekladú.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2

Príloha

  • ryža Pridané do
  • ryžový ocot Pridané do
  • soľ Pridané do

Ingrediencie na mäso

  • 300 g mletého hovädzieho mäsa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl medu Pridané do
  • 1 polievková lyžica pasty z červenej papriky Pridané do
  • 2 polievkové lyžice ryžového oleja Pridané do
  • 4 pl sójovej omáčky Pridané do

Ostatné

  • Šitake huby Pridané do
  • mrkva Pridané do
  • riasy Pridané do
  • 1 kus vajíčko Pridané do
  • sezam Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Postup na prípravu ryže

2. Krok

Ryžu 3x poriadne premyjeme čistou studenou vodou.

3. Krok

Následne vložíme ryžu do hrnca a zalejeme vodou v pomere 1:1,5 (na 1kg ryže = 1,5l vody).

4. Krok

Pridáme štipku soli a ryžu varíme cca 13-15 minút na miernom ohni. Počas varenia ryžu otestujeme, aby nebolo príliš rozvarená.

5. Krok

Keď máme ryžu uvarenú pridáme 2 polievkové lyžice Ryžového octu a poriadne premiešame. (Ryžu odporúčame presypať do väčšej misky alebo iného chladnejšieho hrnca nech sa nám neprevarí).

6. Krok

Postup na prípravu mäsa a omáčky

7. Krok

Nakrájame sa dva strúčiky cesnaku, pripravíme si misku do ktorej si nalejeme štyri polievkové lyžice sójovej omáčky, dve polievkové lyžice medu, jednu lyžicu pasty z červenej papriky a všetko dobre spolu vymiešame.

8. Krok

Rozpálime si panvicu do ktorej nalejem jednu lyžicu ryžového oleja. Následne pridáme hovädzie mäso, ktoré sprudka opražíme a dusíme.

9. Krok

Po 15 minútach dusenia pridáme omáčku, ktorú sme si pripravili a ešte 3-4 minúty dusíme. Hotové mäso si odložíme bokom.

10. Krok

Postup na prípravu oblohy. Nakrájame si mrkvu na tenké pásiky.

11. Krok

Šitake huby si dáme do misky s vriacou vodou. Necháme ich tam cca 30 minút. Následne ich nakrájame na tenké pásiky.

12. Krok

Sušené riasy zalejeme vodou na cca 10 minút.

13. Krok

Na rozpálenej panvici pripravíme vajíčko.

14. Krok

Servírovanie

15. Krok

Uvarenú a vychladnutú ryžu premiestnime do servírovacej misky.

16. Krok

Navrch ryže si prehľadne poukladáme: nakrájanú mrkvu, hovädzie mäso, šhitake huby, riasy a navrch dáme vajíčko, ktoré posypeme sezamom.

17. Krok

Jedlo máme hotové. Suroviny na recept nájdete na www.happywok.sk. Vychutnajte si zdravé a chutné jedlo, dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov