REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Bezlepkový kváskový chlieb

Recept na jednoduchý spôsob prípravy chutného a zdravého bezlepkového kváskového chleba. Kváskový chlieb je obľúbeným výrobkom medzi tými, ktorí preferujú bezlepkovú stravu. Kvások pridáva chlebu príjemnú arómu, štruktúru a jedinečnú chuť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 250 g bezlepkovej múky Pridané do
  • 150 g kvásku Pridané do
  • 200 ml vlažnej vody Pridané do
  • 1 lyžička soli Pridané do
  • 1 lyžička cukru Pridané do
  • múka Pridané do
REKLAMA

Postup

500 min.
1. Krok

V malom množstve vlažnej vody rozmiešajte kvások a cukor, nechajte odpočívať asi 10 minút, kým bude aktívny.

2. Krok

Do veľkej misky preosejte bezlepkovú múku a pridajte do nej sol. Dobre premiešajte. Postupne pridávajte aktívny kvások a vlažnú vodu. Použite ruky alebo drevenú lyžicu na miešanie, kým sa ingrediencie spoja a vytvoria mäkké cesto.

3. Krok

Vysypte cesto na pomúčenú dosku a mieste ho asi 10 minút. Počas miesenia pridávajte ďalšiu múku, ak je to potrebné, aby ste dosiahli správnu konzistenciu cesta. Cesto by malo byť elastické a pružné.

4. Krok

Vymažte misu olejom a vráťte cesto do nej. Zakryte uterákom a nechajte cesto kysnúť 6 až 8 hodín v teplej miestnosti, kým sa objem zdvojnásobí.

5. Krok

Takto pripravené cesto vložte do formy na chlieb a dajte piecť do vyhriatej rúry na 250 stupňov. Takto pečte asi 10 minút. Potom znížte teplotu a dopekajte na 200 stupňov asi 30 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov