REKLAMA

Zdroj: Freepik

Bezlepkové krátke cesto

Bezlepková verzia klasického krátkeho cesta. Je drobné, ľahké a perfektné pre základy koláčov, tarteletiek alebo quiche.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 220 gms Bezlepková hladká múka Pridané do
  • 100 gms Neslaná maslo, nakrájané na kocky a chladené Pridané do
  • 1 polievková lyžica krupicového cukru Pridané do
  • 1 štipka soľ Pridané do
  • 3 pl studená voda Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Do veľkej mise zmiešajte múku, cukor a soľ.

2. Krok

Do misky pridajte maslo nakrájané na kocky a roztlačte ho prstami do múky, až bude vyzerať ako strúhanka.

3. Krok

Postupne pridávajte vodu, po jednej lyžičke, a miešajte, kým sa cesto spojí do gule. Dávajte si pozor, aby ste cesto príliš nepremiešali.

4. Krok

Zabalte cesto do potravinárskej fólie a nechajte ho v chladničke aspoň 30 minút pred použitím.

5. Krok

Keď ste pripravení na použitie, pracovnú plochu jemne posypte múkou. Cesto vyvaľkajte tak, aby zapadlo do vašej zapekacej misy alebo formy na koláč.

6. Krok

Umiestnite rozvaľkané cesto na tanier alebo plech, pritláčajúc ho do rohov bez roztiahnutia. Odstráňte prebytočné cesto.

7. Krok

Ochlaďte v chladničke ďalších 30 minút pred pečením. To pomôže zabrániť skrčeniu cesta počas pečenia.

8. Krok

Predhrejte rúru na 200°C/180°C pri ventilátore/celziusových stupňov 6. Dno cesta prebodnite vidličkou. Cesto vyložte papierom na pečenie a naplňte ho keramickými fazuľkami na pečenie alebo sušenými strukovinami.

9. Krok

Piecť naslepo po dobu 15 minút. Potom opatrne odstráňte papier a fazuľu a vráťte puzdro do rúry na ďalších 5-10 minút alebo kým nebude spodok jemne zlatistý.

10. Krok

Povoľte puzdro na pečivo sa mierne ochladiť pred pridaním vašej náplne, potom ho vráťte do rúry a upečte podľa pokynov receptu pre náplň.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4183 receptov

Mäsité jedlá

2017 receptov

Dezert

3163 receptov

Mascarpone

292 receptov

Raňajky

1175 receptov

Večera

3856 receptov

Cestoviny

461 receptov