REKLAMA

Zdroj: FB: Plnė bruško samých dobrôt

Bezlepková vianočka

Bezlepková vianočka je rovnako chutná, ak nie ešte lepšia, než klasická verzia.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1

Cesto:

  • 350 g bezlepková múčna zmes na kysnuté cesto Pridané do
  • 80 g cukor Pridané do
  • 70 g maslo rozpustené Pridané do
  • 1 kus žĺtok Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • 20 g droždie Pridané do
  • 300 ml mlieko Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Ostatné:

  • ryžová múka Pridané do
  • 1 kus vajce na potretie Pridané do
  • mlieko Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

V miske zmiešame 100 ml teplého mlieka s 2 PL cukrom a droždím na kvások. Necháme ho chvíľu pracovať.

2. Krok

Zvyšný cukor rozmiešame vo zvyšnom mlieku.

3. Krok

Do misky s múkou pridáme kvások, žĺtok, vajce a osladené vlažné mlieko.

4. Krok

Vymiesime cesto. Počas miešania prilejeme vychladnuté roztopené maslo a miešame, kým nevypracujeme hladké cesto. Cesto zakryjeme a necháme približne 45 minút kysnúť.

5. Krok

Potom ho premiešame na posypanej doske a rozdelíme na 5 častí, ktoré vyšúľame na rovnaké pramene a zapletieme vianočku.

6. Krok

Upletenú vianočku prikryjeme a necháme na plechu ešte chvíľu kysnúť.

7. Krok

Pred pečením ju potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka a pečieme 15 minút pri 180 °C, následne teplotu znížime na 150 °C, vianočku prikryjeme alobalom a pečieme ďalších 20-30 minút.

8. Krok

Upečenú horúcu vianočku potrieme roztopeným maslom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4780 receptov

Kuracie mäso

781 receptov

Mascarpone

340 receptov

Mäsité jedlá

2229 receptov

Zapekané

284 receptov

Raňajky

1446 receptov

Večera

4491 receptov