REKLAMA
Banánové lievance
Tento recept je skvelou voľbou, ak chceš rýchlo pripraviť niečo chutné a zároveň využiť prezreté banány. Cesto je prirodzene sladké, takže sa zaobíde bez množstva cukru – výsledok je lahodný, jednoduchý a ešte aj o niečo zdravší.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 zrelé banány
- hladká múka
- 1 vajce
- čerstvé droždie
- mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Do vyššej misky si daj banány,pridaj mlieko(jemne vlažné)vajce,prisyp múku, čerstvé kvasnice kúsok a štipku soli,rozmixuj na hladké cesto.Ako na palacinky o trošku hustejšie. Nechaj chvíľku podkysnúť ,pozor až Ti nezačne tiecť po stole ako mne,, :-)hrnčeku vař :-)
2. Krok
Na panvici rozohrej trochu oleja alebo masla a opeč malé lievance z oboch strán dozlatista.Sú nadýchané ako pena ,,potri džemom ,posyp cukrom ,uvar čajík či kávičku a už len dobrú chuť..