REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/I8XXd_xfilTkFox2DZQJ/026ff5383324359b49095bb4058e3b.jpeg)
Banánové lievance
Tento recept je skvelou voľbou, ak chceš rýchlo pripraviť niečo chutné a zároveň využiť prezreté banány. Cesto je prirodzene sladké, takže sa zaobíde bez množstva cukru – výsledok je lahodný, jednoduchý a ešte aj o niečo zdravší.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 zrelé banány
- hladká múka
- 1 vajce
- čerstvé droždie
- mlieko
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Do vyššej misky si daj banány,pridaj mlieko(jemne vlažné)vajce,prisyp múku, čerstvé kvasnice kúsok a štipku soli,rozmixuj na hladké cesto.Ako na palacinky o trošku hustejšie. Nechaj chvíľku podkysnúť ,pozor až Ti nezačne tiecť po stole ako mne,, :-)hrnčeku vař :-)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/I8XXd_xfilTkFox2DZQJ/42c8222067d7e695dfd5503c170603.jpeg)
2. Krok
Na panvici rozohrej trochu oleja alebo masla a opeč malé lievance z oboch strán dozlatista.Sú nadýchané ako pena ,,potri džemom ,posyp cukrom ,uvar čajík či kávičku a už len dobrú chuť..
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/I8XXd_xfilTkFox2DZQJ/7714df07eb985c786d074f27edbd98.jpeg)