REKLAMA

Zdroj: Pixabay: PublicDomainPictures

Autentické tradičné bahamské hranolky z lastúr

Je to dokonalé tropické predjedlo na začiatok neformálnych stretnutí alebo len príjemné občerstvenie.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 lb čerstvého mäsa z lastúrnikov Pridané do
  • 1 Paprika, jemne nasekaná Pridané do
  • 1 Paprika, jemne nasekaná Pridané do
  • 1 Cibuľa, nadrobno nakrájaná Pridané do
  • 1 stonka Zeleru, nadrobno nakrájaného Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnaku, mletého Pridané do
  • 1 Paprička scotch bonnet, zbavená jadierok a mletá Pridané do
  • 112 poháre múka Pridané do
  • 1 čajová lyžička Prášku do pečiva Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 12 čajová lyžička čierneho korenia Pridané do
  • 12 čajová lyžička papriky Pridané do
  • 14 čajová lyžička kajenského korenia Pridané do
  • 1 pohár Mlieka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • Rastlinný olej na vyprážanie Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Najskôr mušle opláchnite pod tečúcou studenou vodou. Potom ho naklepte pomocou tupej hrany sekáčika na mäso. Mlátením sa zmäkčí tvrdé mäso lastúrnika. Táto technika, ktorú som sa naučil od miestneho bahamského kuchára, zmenila môj spôsob prípravy hranolčekov. Nakrájajte zmäknuté lastúry na malé kúsky a vložte ich do veľkej misy.

2. Krok

Do misky pridajte nakrájanú papriku, cibuľu, zeler, cesnak a starostlivo očistenú a pomletú papriku scotch bonnet. Dôkladne premiešajte tieto prísady, aby ste sa uistili, že sa mušľa dobre premiešala s ostatnými zložkami.

3. Krok

V inej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ, čierne korenie, papriku a kajenské korenie. Tieto suché prísady šľahajte, kým sa rovnomerne nepremiešajú. Zmes týchto korenín vytvára charakteristickú bahamskú chuť.

4. Krok

Vajíčko rozbijeme do mlieka, poriadne rozšľaháme a potom túto zmes pridáme k suchým prísadám. Miešajte, kým nevznikne konzistencia cesta.

5. Krok

Zeleninovú zmes zmiešajte s cestom. Dôkladne premiešajte, aby sa každý kúsok lastúry obalil cestom. Nechajte asi 15 minút odstáť, aby sa chute spojili.

6. Krok

Vo fritéze alebo na veľkej panvici zohrejte rastlinný olej na približne 375 stupňov Celzia. Do rozohriateho oleja nakvapkajte polievkové lyžice zmesi cesta a smažte do zlatohneda, občas obráťte, aby sa rovnomerne prepečie. Nezabudnite, že panvicu nesmiete preplniť lítkami. Preplnenie môže viesť k nerovnomernému pečeniu alebo poklesu teploty oleja.

7. Krok

Zlatohnedé lievance vyberte pomocou dierkovanej lyžice a nechajte ich odkvapkať na papierových utierkach.

Podobné recepty

Cheeseburger

Rezne so smotanou a paradajkovou omáčkou

Milujem modernizáciu klasických jedál a tento recept na rezeň je toho dokonalým príkladom. Namiesto tradičného viedenského rezeňa som doň pridala sladkú a pikantnú omáčku, ktorá tomuto jedlu dodáva úplne nový rozmer. Varila som ho už niekoľkokrát a zakaždým bol výsledok neuveriteľne nadšený.

Važecká pochúťka v zemiakovej placke

Važecká pochúťka je zmes bravčového a kuracieho soté podávaná v zemiakovej placke.

Zemiakové placky

Pridávam mlieko aby chrumkavé boli

Chutný vyprážaný indický krevetový rezeň

Podľa tohto receptu budete môcť priniesť tento exotický indický krevetový rezeň na váš stôl!

Vegánsky šošovicový guláš

Tento hrejivý a výživný vegánsky šošovicový guláš sa stal v našej rodine absolútne obľúbeným! Ako väčšina polievok a dusených pokrmov, aj tento chutí ešte lepšie na druhý deň, keď sa všetky chute dobre prepoja. Ale aj čerstvo pripravená rozbúši srdce každého milovníka polievky.

Kuracia roláda

Skvelá kuracia roláda z mletého mäsa.

Černohorský bravčový rezeň

Černohorský bravčový rezeň je pochutinou, ktorú si zamilujete najmä pre jeho šťavnatosť a intenzívne korenistú chuť. Tento recept pochádza z horských oblastí Čiernej Hory, kde sa bravčový rezeň často podáva s plackami, alebo zemiakmi.

Podobné recepty

Cheeseburger

Rezne so smotanou a paradajkovou omáčkou

Milujem modernizáciu klasických jedál a tento recept na rezeň je toho dokonalým príkladom. Namiesto tradičného viedenského rezeňa som doň pridala sladkú a pikantnú omáčku, ktorá tomuto jedlu dodáva úplne nový rozmer. Varila som ho už niekoľkokrát a zakaždým bol výsledok neuveriteľne nadšený.

Važecká pochúťka v zemiakovej placke

Važecká pochúťka je zmes bravčového a kuracieho soté podávaná v zemiakovej placke.

Zemiakové placky

Pridávam mlieko aby chrumkavé boli

Chutný vyprážaný indický krevetový rezeň

Podľa tohto receptu budete môcť priniesť tento exotický indický krevetový rezeň na váš stôl!

Vegánsky šošovicový guláš

Tento hrejivý a výživný vegánsky šošovicový guláš sa stal v našej rodine absolútne obľúbeným! Ako väčšina polievok a dusených pokrmov, aj tento chutí ešte lepšie na druhý deň, keď sa všetky chute dobre prepoja. Ale aj čerstvo pripravená rozbúši srdce každého milovníka polievky.

Kuracia roláda

Skvelá kuracia roláda z mletého mäsa.

Černohorský bravčový rezeň

Černohorský bravčový rezeň je pochutinou, ktorú si zamilujete najmä pre jeho šťavnatosť a intenzívne korenistú chuť. Tento recept pochádza z horských oblastí Čiernej Hory, kde sa bravčový rezeň často podáva s plackami, alebo zemiakmi.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4072 receptov

Mäsité jedlá

1975 receptov

Mascarpone

280 receptov

Večera

3741 receptov

Raňajky

1099 receptov

Cestoviny

453 receptov

Špargľa

34 receptov

Dezert

3029 receptov