REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Ako uvariť dokonalé teľacie kotlety

Šťavnaté mäso, korunované aromatickými bylinkami a zaliate silnou melódiou cesnaku a bieleho vína, je naozaj veľkolepé. Ešte lepšie je doplniť ho trochou smotany a vytvoriť tak bohatú omáčku, ktorá roztancuje vaše chuťové poháriky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 Teľacie kotlety (hrubé asi jeden palec) Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 3 pl olivový olej Pridané do
  • 8 strúčiky cesnak pretlačený Pridané do
  • 1 pohár bieleho suchého vína Pridané do
  • 1 čajová lyžička Nasekaný čerstvý rozmarín Pridané do
  • 1 čajová lyžička nasekaný čerstvý tymián Pridané do
  • 1 pohár Tučná smotana Pridané do
  • Nasekaná čerstvá petržlenová vňať na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Teľacie kotlety najprv osušte kuchynskými utierkami a každú stranu výdatne osoľte a okoreňte čiernym korením. Nebojte sa prílišného ochutenia; dostatočné množstvo soli zvýrazní prirodzené chute mäsa a pomôže vytvoriť krásnu kôrku.

2. Krok

Potom na stredne vysokej teplote rozohrejte olej vo veľkej panvici, kým sa nezačne lesknúť. Vložte kotlety a opekajte ich z každej strany asi 4 minúty alebo dozlatista. Tento krok je veľmi dôležitý na zachytenie šťavy a zabezpečenie chutnej kôrky.

3. Krok

Po opečení kotlety vyberte a odložte bokom. Aromatické kúsky, ktoré zostanú na panvici, nevyhadzujte - tie sa hodia do omáčky.

4. Krok

Na tej istej panvici pridajte rozdrvený cesnak a nechajte ho syčať, kým nezíska zlatistú farbu a arómu. Ak ste už niekedy spálili cesnak, viete, že je horký a nepríjemný. Preto ho pozorne sledujte a v prípade potreby znížte teplotu.

5. Krok

Prilejte víno a začnite panvicu odmasťovať tak, že drevenou lyžicou zoškrabete zhnednuté kúsky. To, priatelia, dodá omáčke koncentrovanú mäsitú chuť.

6. Krok

Vmiešajte rozmarín a tymián a nechajte omáčku zredukovať na polovicu. Bylinky nielenže dodajú omáčke zložitosť, ale zároveň naplnia kuchyňu omamnou vôňou.

7. Krok

Znížte teplotu a vmiešajte smotanu a miešajte ju, kým sa omáčka nezjemní. Omáčku nechajte chvíľu variť na miernom ohni a potom do nej vložte kotlety.

8. Krok

Teľacie kotlety varte v omáčke ďalších 5-10 minút alebo kým mäso nie je hotové podľa vašich predstáv. Ak máte teplomer na mäso, snažte sa dosiahnuť vnútornú teplotu približne 145 °F.

9. Krok

Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte. Svetlá zelená petržlenová vňať príjemne kontrastuje s bohatosťou tohto pokrmu.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Diviaková stehná s omáčkou

Vynikajúce diviakové stehno, pomaly pečené, kým nie je jemné a šťavnaté. Toto robustné a obnovujúce jedlo je perfektné pre chladné zimné večery a špeciálne príležitosti.

Scaloppine al Limone (teľacie eskalopy s citrónom)

Tento recept na scaloppine al limone je jedným z mojich najobľúbenejších talianskych domácich jedál. Citrónová omáčka je úžasne pikantná a skutočne zvýrazňuje chuť teľacieho mäsa. Je to skvelý pokrm na dobrú náladu, ktorý vďaka svojej ľahkosti chutí nielen v lete, ale dodá vám dobrú náladu aj v chladnejšom počasí.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Osso buco
Videorecept

Osso buco

Osso buco je telacie alebo hovädzie mäso, ktoré je nakrájané priečne cez kosť. Táto špiková kosť dáva jedlu špecifickú chuť. Osso buco radíme do talianskej kuchyne.

Staromódne dusené hovädzie mäso a zelenina

Nie je nič lepšie ako výdatný guláš počas chladného zimného večera a ja mám pre vás presne takýto recept.

Karé na bylinkách + hráškové pyré

Ak mati radi hrášok, tak určite skúste tuto alternatívu pyré 😊

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

Fazuľový prívarok s domácu sekanou

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Diviaková stehná s omáčkou

Vynikajúce diviakové stehno, pomaly pečené, kým nie je jemné a šťavnaté. Toto robustné a obnovujúce jedlo je perfektné pre chladné zimné večery a špeciálne príležitosti.

Scaloppine al Limone (teľacie eskalopy s citrónom)

Tento recept na scaloppine al limone je jedným z mojich najobľúbenejších talianskych domácich jedál. Citrónová omáčka je úžasne pikantná a skutočne zvýrazňuje chuť teľacieho mäsa. Je to skvelý pokrm na dobrú náladu, ktorý vďaka svojej ľahkosti chutí nielen v lete, ale dodá vám dobrú náladu aj v chladnejšom počasí.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Osso buco
Videorecept

Osso buco

Osso buco je telacie alebo hovädzie mäso, ktoré je nakrájané priečne cez kosť. Táto špiková kosť dáva jedlu špecifickú chuť. Osso buco radíme do talianskej kuchyne.

Staromódne dusené hovädzie mäso a zelenina

Nie je nič lepšie ako výdatný guláš počas chladného zimného večera a ja mám pre vás presne takýto recept.

Karé na bylinkách + hráškové pyré

Ak mati radi hrášok, tak určite skúste tuto alternatívu pyré 😊

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

Fazuľový prívarok s domácu sekanou

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4080 receptov

Mäsité jedlá

1976 receptov

Mascarpone

283 receptov

Cestoviny

453 receptov

Raňajky

1114 receptov

Večera

3750 receptov

Dezert

3051 receptov

Torty

350 receptov