:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/PR56DZoOKsXpeFfFse5m/1d4821b52d984cd56f60aad3e3c9d5.jpeg)
Zdroj: Freepik
Ako upiecť šunku s medovou glazúrou
Nič sa nevyrovná domácej šunke s medovou glazúrou, vďaka ktorej sa vaše malé stretnutie alebo veľká oslava bude cítiť ako výnimočná udalosť.
Ingrediencie
- 1 Plne uvarená šunka nakrájaná na špirálové plátky s kosťou
- 1 pohár Med
- 1⁄2 pohár Hnedého cukru
- 1⁄2 pohár Jablčného muštu
- 1⁄4 pohár Dijonskej horčice
- 1⁄4 čajová lyžička mletého klinčeka
- 1⁄4 čajová lyžička Mletej škorice
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte si rúru na 165 °C (325 °F). Pre ľahšie čistenie prikryte pekáč fóliou. Môj vlastný praktický tip - fólia vám veľmi uľahčí život.
Šunku vložte do pekáča rezom nadol. Šunku prikryte fóliou a pečte približne 2 hodiny alebo kým sa neprehreje. Nezabudnite, že už je upečená, my ju len zohrievame.
Medzitým si pripravte polevu, v hrnci zmiešajte med, hnedý cukor, jablčný mušt, dijonskú horčicu, mletý klinček a mletú škoricu. Poznámka z mojej kuchyne - držte sa pravého medu a vyhýbajte sa syntetickému; rozdiel v chuti je markantný.
Miešajte na miernom ohni, kým sa hnedý cukor dôkladne nerozpustí. Zmes nechajte variť ďalších 5 minút, kým mierne nezhustne.
Po 2 hodinách šunku vyberte z rúry a zvýšte teplotu na 220 °C (425 °F). Šunku potrite 1/3 glazúry, aby sa dostala do plátkov.
Šunku pečte 15 minút, tentoraz nezakrytú. Potom šunku opäť vyberte z rúry a potrite ju ďalšou 1/3 glazúry. Vráťte do rúry na ďalších 15 minút. Vysoká teplota skaramelizuje glazúru a zvýrazní jej chuť - moje malé tajomstvo dokonalej šunky s medovou glazúrou.
Teraz šunku vyberte z rúry a naposledy ju potrite zvyšnou polevou. Pred podávaním ju nechajte 15 minút odstáť. Tento čas odpočinku pomôže glazúre lepšie preniknúť do mäsa a rozprúdiť šťavy.
Verte mi, postupujte podľa týchto krokov a budete mať úžasnú, chuťou nabitú šunku s medovou glazúrou, ktorú budete s hrdosťou podávať!














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/x17dYmfIa7b92hdb37ut/6936eece6ad940a7284eeeec1ed5b3.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hiETPe-dOz7fT8Ow6Qk2/1694355aea7781d3b373ece1dddb73.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KHoT_gdpTtMzShAwcDvs/52ff5263d66529ec85626225d1f925.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-LTR0SENzqFki3kSJevC/20c80749e871f14b18cab0ba9eb621.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2TyAzZ0znJXJCRdZuWsf/8c59babc59acccb3c96fe9c6bb4880.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Wweu0K5QPW9hYHtePRoy/437549ea2bddea06d4a801726fb913.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vViqkTrMZCs1XdftKJ6u/a45e07be764214df5f88ecf0f59ada.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/njlIsG_5Nmp9-QxYdOug/bbdf4e000c3935d93cc2b7a40c9553.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 