REKLAMA

Zdroj: Pixabay : Armbrust Anna

Zlodejský hrniec s mletým mäsom rustikálne párty jedlo

Naša rodina varí tento výdatný recept na zbojnícky guláš už po celé generácie. Nie je nič lepšie, ako sa stretnúť s blízkymi a vychutnať si tento chutný, sýty guláš. Za tie roky som ho pripravil nespočetne veľakrát a vždy je to hit, najmä v chladných zimných mesiacoch. Dá sa pripraviť aj vonku na otvorenom ohni.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 500 Gram mleté hovädzie mäso Pridané do
  • 3 stredná veľkosť zemiaky Pridané do
  • 2 mrkiev Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 l hovädzí vývar Pridané do
  • 2 Tablespoon paradajkový pretlak Pridané do
  • 1 Čajová lyžička Paprikový prášok Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 2 Tablespoon rastlinný olej Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Pri príprave receptu na zbojnícky hrniec najprv ošúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu a cesnak. Potom očistite mrkvu a zemiaky a nakrájajte ich na kúsky. Dbajte na to, aby boli všetky kúsky približne rovnako veľké, aby sa varili rovnomerne.

2. Krok

Vo veľkej panvici rozohrejte rastlinný olej. Potom pridajte mleté hovädzie mäso a opekajte ho, kým nezhnedne a nerozpadne sa. Odporúčam mleté mäso príliš nesmažiť, ale zachovať ho pekné a šťavnaté.

3. Krok

K mäsu na panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a 2-3 minúty ich opekajte do mäkka. Dávajte pozor, aby ste cesnak nepripálili, inak môže zhorknúť.

4. Krok

Teraz pridajte paradajkový pretlak, mletú papriku, soľ a korenie a dobre premiešajte. Potom do panvice pridajte zemiaky a mrkvu a všetko dobre premiešajte.

5. Krok

Nakoniec pridajte hovädzí vývar a priveďte ho do varu. Potom znížte teplotu a panvicu prikryte. Nechajte dusiť približne 1 hodinu, kým zelenina nezmäkne a chute sa dobre premiešajú.

6. Krok

A je to tu - výdatný, chutný zbojnícky guláš, ktorý je ideálny na rodinnú večeru alebo na príjemný víkend doma pri otvorenom ohni v záhrade. Vychutnajte si jedlo!

Podobné recepty

Polnočná polievka

Táto sýta polievka je skvelá pre neskoré hodiny. Je bohatá na chuť a môže byť pripravená jednoducho a rýchlo. Perfektná pre útulné stretnutie alebo silvestrovskú párty.

Husťavá Gulašová Polievka na Silvestra

Sýto-ochutená gulašová polievka, ktorá je perfektná na prežitie silvestrovskej noci alebo na boj proti opici na Nový rok. Je bohatá na arómu papriky, tymiánu, majoránky a bobkového listu a pripravuje sa s kubíkom zemiakov, mrkvy a samozrejme hovädzieho mäsa.

Výdatná zemiaková panvica

Toto je výdatné a sýte jedlo, ktoré často robím, keď mám dostatok zemiakov. Mleté mäso sa krásne mieša s chrumkavými opečenými zemiakmi a na záver ho dopĺňa čerstvá pažítka. Je to jednoduchá klasika, ktorá je vždy hitom, či už doma, s priateľmi alebo aj na večierkoch.

Polievka z mletého mäsa "Chilli Con Carne"

Výdatná a pikantná polievka, ideálna na príjemné jedlo v chladnom počasí. Táto polievka je v našej rodine klasikou. Z receptu sa dá pripraviť veľa - takže sa pripravte na chutné zvyšky alebo jedlo do mrazničky, je natiahnutá zeleninou a koreninami, takže si môžete vychutnať všetky chute mexickej kuchyne.

Varené zemiaky s Chili con Carne

Chutné jedlo, ktoré sa podáva s vynikajúcou kombináciou pečených zemiakov a pikantného Chili con Carne. Je to kompletné jedlo, ktoré poskytuje teplotu a pohodlie najmä v chladných dňoch.

Guláš z mletého mäsa

Tento silný, výdatný guláš bol už viackrát našou záchranou počas chladných zimných dní. Sviežosť zeleniny a zemiakov v kombinácii s pikantnou chuťou mletého mäsa vytvára vynikajúcu kombináciu. Pridajte toast alebo čerstvú bagetu a deň je zachránený.

Klasické kelové rolády

Pochúťka z nemeckej kuchyne, kelové rolády sú kelové listy naplnené mletým mäsom, ktoré sa dusia v chutnom vývare. Sú ideálne pre útulnú rodinnú večeru.

Tantanmen (japonská rezancová polievka)

Táto pikantná, krémová a mimoriadne chutná japonská polievka s rezancami je jedným z mojich najobľúbenejších jedál, najmä počas chladných dní. Recept má korene v sečuánskej kuchyni v Číne, ale v Japonsku je mimoriadne obľúbený a známy. Tantanemen sa skladá z rezancov, mletého mäsa, ázijského korenia a varí sa v kuracom vývare. Podáva sa s vareným kuracím vajcom.

Podobné recepty

Polnočná polievka

Táto sýta polievka je skvelá pre neskoré hodiny. Je bohatá na chuť a môže byť pripravená jednoducho a rýchlo. Perfektná pre útulné stretnutie alebo silvestrovskú párty.

Husťavá Gulašová Polievka na Silvestra

Sýto-ochutená gulašová polievka, ktorá je perfektná na prežitie silvestrovskej noci alebo na boj proti opici na Nový rok. Je bohatá na arómu papriky, tymiánu, majoránky a bobkového listu a pripravuje sa s kubíkom zemiakov, mrkvy a samozrejme hovädzieho mäsa.

Výdatná zemiaková panvica

Toto je výdatné a sýte jedlo, ktoré často robím, keď mám dostatok zemiakov. Mleté mäso sa krásne mieša s chrumkavými opečenými zemiakmi a na záver ho dopĺňa čerstvá pažítka. Je to jednoduchá klasika, ktorá je vždy hitom, či už doma, s priateľmi alebo aj na večierkoch.

Polievka z mletého mäsa "Chilli Con Carne"

Výdatná a pikantná polievka, ideálna na príjemné jedlo v chladnom počasí. Táto polievka je v našej rodine klasikou. Z receptu sa dá pripraviť veľa - takže sa pripravte na chutné zvyšky alebo jedlo do mrazničky, je natiahnutá zeleninou a koreninami, takže si môžete vychutnať všetky chute mexickej kuchyne.

Varené zemiaky s Chili con Carne

Chutné jedlo, ktoré sa podáva s vynikajúcou kombináciou pečených zemiakov a pikantného Chili con Carne. Je to kompletné jedlo, ktoré poskytuje teplotu a pohodlie najmä v chladných dňoch.

Guláš z mletého mäsa

Tento silný, výdatný guláš bol už viackrát našou záchranou počas chladných zimných dní. Sviežosť zeleniny a zemiakov v kombinácii s pikantnou chuťou mletého mäsa vytvára vynikajúcu kombináciu. Pridajte toast alebo čerstvú bagetu a deň je zachránený.

Klasické kelové rolády

Pochúťka z nemeckej kuchyne, kelové rolády sú kelové listy naplnené mletým mäsom, ktoré sa dusia v chutnom vývare. Sú ideálne pre útulnú rodinnú večeru.

Tantanmen (japonská rezancová polievka)

Táto pikantná, krémová a mimoriadne chutná japonská polievka s rezancami je jedným z mojich najobľúbenejších jedál, najmä počas chladných dní. Recept má korene v sečuánskej kuchyni v Číne, ale v Japonsku je mimoriadne obľúbený a známy. Tantanemen sa skladá z rezancov, mletého mäsa, ázijského korenia a varí sa v kuracom vývare. Podáva sa s vareným kuracím vajcom.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4072 receptov

Mäsité jedlá

1975 receptov

Mascarpone

280 receptov

Dezert

3029 receptov

Cestoviny

453 receptov

Raňajky

1099 receptov

Večera

3741 receptov

Špargľa

34 receptov