REKLAMA
   
Zemiaky s petržlenovou vňaťou
Zemiaky s petržlenovou vňaťou sú jednoduché a chutné jedlo, ktoré je ideálne ako príloha k mäsovým alebo rybím jedlám.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 1 kg zemiakov
 - 2 Lyžice olivového oleja
 - 1 ks zväzok čerstvej petržlenovej vňate
 - soľ a korenie podľa chuti
 - trochu masla
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 35 min.
1. Krok 
  Zemiaky očistite a nakrájajte na štvrtiny alebo menšie kúsky podľa vašej voľby.
2. Krok 
  Vo veľkom hrnci uvarte vodu a pridajte zemiaky. Varte ich, kým nie sú mäkké.
3. Krok 
  Medzitým opláchnite petržlenovú vňať a nakrájajte ju na jemno.
4. Krok 
  Keď sú zemiaky uvarené, zlejte vodu a pridajte olivový olej, maslo, soľ a čierne korenie. Premiešajte, aby boli všetky zemiaky rovnomerne pokryté.
5. Krok 
  Nakoniec pridajte nakrájanú petržlenovú vňať a premiešajte. Podávajte horúce.
Iwa : Treba napísať aký varný tip v recepte treba použiť. A-šalátové B-prilohove C - na pyré a hranolky. Olivový olej - Talianska kuchyňa. Maslo Francúzka kuchyňa Kvalitný slnečnicový olej Slovenská kuchyňa ?