REKLAMA

Zdroj: arfo from Getty Images

Zemiakové guľky plnené údeným mäsom

Zemiakové guľky plnené údeným mäsom sú tradičným slovenským jedlom, ktoré si zamiluje každý. Guľky sú výborné samy osebe, ale v kombinácii s údeným mäsom dostanú úplne nový rozmer. Príprava je trochu časovo náročnejšia, ale výsledok stojí za to.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Cesto

  • 1 kg zemiaky Pridané do
  • 300 g hladká múka Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do

Náplň

  • 200 g údené mäso Pridané do

Ostatné

  • 50 g maslo Pridané do
  • 100 g strúhanka Pridané do
  • 2 l voda na varenie Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Vyžmýkame ich, šťavu zachytíme do misky. Necháme odstáť, aby sa škrob usadil na dne. Zemiakovú masu premiešame s vajcom, múkou a soľou do tuhého cesta.

2. Krok

Údené mäso nakrájame na malé kúsky.

3. Krok

Z cesta formujeme guľky, do stredu dávame kúsok mäsa a guľky zatvárame.

4. Krok

Guľky varíme vo vriacej vode približne 20 minút.

5. Krok

Pridáme maslo a posypeme strúhankou, údeným mäsom a bylinkami.

6. Krok

Podávame teplé.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

274 receptov

Obed

5000 receptov

Mäsité jedlá

2300 receptov

Na panvici

1290 receptov

Dezert

3886 receptov

Večera

4724 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Pečivo

788 receptov