REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8XgmV4NRCJ7-xEFYQDzb/4e39f77902aa8768080d5714fe42a2.jpeg)
Zdroj: pixelshot from Canva
Zemiaková kaša s hráškom
Je to jednoduché jedlo, ktoré sa hodí ako príloha k hlavným jedlám alebo ako rýchla večera.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg zemiakov
- 1 šálka mrazeného hrášku
- 2 plátky masla
- 1⁄2 šálky mlieka
- 1 lyžička soľ
- 1⁄2 lyžičky mletej papriky
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
V prvom kroku si očistíme zemiaky a rozkrájame ich na menšie kúsky. Zemiaky vložíme do hrnca s vodou a varíme približne 15 minút.
2. Krok
Medzitým sa ako zemiaky varia, si pripravíme hrášok. Mrazený hrášok je pohodlný, pretože ho netreba klasicky blanšírovať. Stačí ho jednoducho vložiť do misky s teplou vodou a nechať ho tak na 10 minút.
3. Krok
Keď sú zemiaky mäkké, scedíme ich a ponecháme bokom. Hodíme do hrnca maslo, prilejeme mlieko a popučíme ich.
4. Krok
Keď je kaša hotová, pridáme k nej hrášok a premiešame. Pridajte soľ a papriku podľa chuti.