REKLAMA

Zdroj: Pixabay: ponce_photography

Zdravý pečený mangový cheesecake

Svieža, tropická chuť zrelého manga a krémové kopčeky tvarohovej dobroty harmonizujú s chrumkavou, maslovou kôrkou, vďaka čomu je tento mangový cheesecake dokonalým potešením pre vaše chuťové poháriky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 2 poháre Omrvinky z grahamových sušienok Pridané do
  • 12 pohár maslo rozpustené Pridané do
  • 3 Veľké zrelé mango Pridané do
  • 3 balíky zmäknutý smotanový syr Pridané do
  • 1 pohár kryštálový cukor Pridané do
  • 3 Veľké vajcia Pridané do
  • 12 pohár šľahačka Pridané do
  • 1 čajová lyžička vanilkový extrakt Pridané do
  • 1 polievková lyžica citrónová šťava Pridané do
REKLAMA

Postup

360 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 325 stupňov F. Podľa mojich skúseností dobre vyhriata rúra vytvára dokonalý základ pre tvarohový koláč.

2. Krok

V miske zmiešajte grahamové sušienky a rozpustené maslo. Túto zmes pevne vtlačte na dno 9-palcovej formy na pečenie. Kôrku môžete nechať v chladničke asi hodinu, podľa mňa to pomôže, aby bol základ dobre stuhnutý a pevný.

3. Krok

Mangá ošúpte, zbavte kôstok a rozmixujte v mixéri alebo kuchynskom robote. Odstavte.

4. Krok

Vo veľkej mise vyšľahajte mäkký smotanový syr s cukrom, kým nie je ľahký a nadýchaný. V tomto momente sa začína kúzlo, nadýchanosť skutočne mení celkovú štruktúru.

5. Krok

Po jednom zašľahajte vajcia, pričom dbajte na to, aby sa každé z nich pred pridaním ďalšieho úplne zapracovalo.

6. Krok

Vmiešajte mangové pyré, šľahačku, vanilkový extrakt a citrónovú šťavu. Dobre premiešajte, ale nezabudnite, aby ste to nepreháňali, pretože by sa do hmoty mohlo dostať viac vzduchu, čo by mohlo viesť k vzniku trhlín.

7. Krok

Cesto nalejte na dno formy a vrch vyhlaďte.

8. Krok

Pečte v predhriatej rúre približne 1 hodinu a 15 minút alebo kým sa stred po zatrasení len mierne nezachveje. Verte mi, mali by ste odolať nutkaniu často otvárať rúru, ovplyvňuje to proces pečenia.

9. Krok

Nechajte tvarohový koláč vychladnúť na izbovú teplotu a potom ho uložte do chladničky na 6 hodín, prípadne cez noc. Kľúčom k úspechu je trpezlivosť, nechajte cheesecake úplne stuhnúť, aby bol výsledok čo najlepší.

10. Krok

Nakrájajte a podávajte, podľa potreby ozdobte plátkami manga alebo šľahačkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov