REKLAMA

Zdroj: Vlastná fotka

Zavárané vaclavky

Našli ste počas prechádzky po lese veľa václaviek (michaliek) a neviete čo s nimi? Zavarte ich a vydržia vám až 2 roky.

REKLAMA
Zaváranie húb – Poďme si pripraviť chutné zásoby! S nálevom aj bez neho

Recept nájdeš v tomto článku

Zaváranie húb – Poďme si pripraviť chutné zásoby! S nálevom aj bez neho

Ingrediencie

porcií
10

Suroviny

  • huby václavky Pridané do
  • 2 ks veľká cibuľa Pridané do
  • celé čierne korenie Pridané do
  • pimiento Pridané do
  • koriander Pridané do
  • bobkový list Pridané do

Nálev

  • 750 ml voda Pridané do
  • 250 ml liehový ocot Pridané do
  • 75 g cukor Pridané do
  • 25 g soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Huby si poriadne umyjeme a očistíme. Nožičky oddelíme a väčšie hlavičky rozrežeme.

2. Krok

Hlavičky blanšírujeme 3 minúty vo vriacej vode. Na 1 liter vody ide 20g soli. Lyžičkou ostránime nahromadenú penu. Huby potom dobre prepláchneme studenou vodou.

3. Krok

Pripravíme si nálev. Zmiešame vodu s octom, soľou a cukrom a necháme chvíľu prevariť.

4. Krok

Prichystáme si zaváracie poháre. Umyjeme ich a začneme plniť. Na spodok vložíme 1 bobkový list, 2 zrnká nového korenia, 4 zrnká čierneho korenia, nakrájanú cibuľu a huby. Pohár zalejeme pripraveným nálevom a sterilizujeme 30 minút na 90°C.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov