Zdroj: FB - Domáce-Fajnové jedlá

Vyprážaný patizón

REKLAMA

Klasické letné jedlo.

  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 1 veľký patizón Pridané do
  • 2 vajíčka Pridané do
  • hladká múka Pridané do
  • strúhanka Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • bravčová masť Pridané do

Príloha

  • zemiaky Pridané do
  • maslo Pridané do
  • vňaťka petržlenová Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Patizón si očistíme a zbavíme ho jadierok. Nakrájame na rezy.

2. Krok

Obalíme v klasickom trojobale. najskôr do múky, potom do rozšľahaných osolených vajíčiek a nakoniec do strúhanky.

3. Krok

Smažíme v rozpálenej masti do zlata.

4. Krok

Ako prílohu podávame uvarené zemiaky omastené maslom a posypané petržlenovou vňaťou.

Podobné recepty

Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémová patizónová polievka
Recept od prémiového používateľa
Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a cícerom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Jednoduché tvarohové guľky s ovocím
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémová patizónová polievka
Recept od prémiového používateľa
Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a cícerom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Jednoduché tvarohové guľky s ovocím
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Vyprážaný patizón

Klasické letné jedlo.

60
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Patizón si očistíme a zbavíme ho jadierok. Nakrájame na rezy.

2. Krok

Obalíme v klasickom trojobale. najskôr do múky, potom do rozšľahaných osolených vajíčiek a nakoniec do strúhanky.

3. Krok

Smažíme v rozpálenej masti do zlata.

4. Krok

Ako prílohu podávame uvarené zemiaky omastené maslom a posypané petržlenovou vňaťou.

Ingrediencie
Suroviny
1
veľký patizón
2
vajíčka
hladká múka
strúhanka
soľ
mleté čierne korenie
bravčová masť
Príloha
zemiaky
maslo
vňaťka petržlenová