REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_vIGCQzFxeo98DVTY9af/ead221572e8782c17e101d4b25fb2e.jpeg)
Zdroj: FB - Domáce-Fajnové jedlá
Vyprážaný patizón
Klasické letné jedlo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 1 veľký patizón
- 2 vajce
- strúhanka
- soľ
- mleté čierne korenie
- bravčová masť
Príloha
- zemiak
- maslo
- vňaťka petržlenová
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Patizón si očistíme a zbavíme ho jadierok. Nakrájame na rezy.
2. Krok
Obalíme v klasickom trojobale. najskôr do múky, potom do rozšľahaných osolených vajíčiek a nakoniec do strúhanky.
3. Krok
Smažíme v rozpálenej masti do zlata.
4. Krok
Ako prílohu podávame uvarené zemiaky omastené maslom a posypané petržlenovou vňaťou.