REKLAMA

Zdroj: FB - Domáce-Fajnové jedlá

Vyprážaný patizón

Klasické letné jedlo.

REKLAMA
Patizón – unikátna letná tekvica: Zaujímavosti, pestovanie a receptové tipy

Recept nájdeš v tomto článku

Patizón – unikátna letná tekvica: Zaujímavosti, pestovanie a receptové tipy

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 1 veľký patizón Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • strúhanka Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • bravčová masť Pridané do

Príloha

  • zemiak Pridané do
  • maslo Pridané do
  • vňaťka petržlenová Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Patizón si očistíme a zbavíme ho jadierok. Nakrájame na rezy.

2. Krok

Obalíme v klasickom trojobale. najskôr do múky, potom do rozšľahaných osolených vajíčiek a nakoniec do strúhanky.

3. Krok

Smažíme v rozpálenej masti do zlata.

4. Krok

Ako prílohu podávame uvarené zemiaky omastené maslom a posypané petržlenovou vňaťou.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Mascarpone

291 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Cestoviny

461 receptov