REKLAMA

Zdroj: zi3000 from Getty Images

Vyprážaný kapor

Vyprážaný kapor je jedlo, ktoré pripravujem najmä počas vianočných sviatkov, ale aj kedykoľvek počas roka, keď chceme rodine dopriať niečo naozaj výnimočné.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kus Stredne veľký kapor Pridané do
  • 200 g hladká múka Pridané do
  • 3 kus vajce Pridané do
  • 250 g Strúhanka Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do
  • Citrón na podávanie Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Najprv kapra očistím a rozdelím na porcie. Potom každý kúsok osolím a okorením podľa chuti.

2. Krok

V ďalšej fáze mám pripravené tri misky - jednu s múkou, jednu s rozšľahanými vajíčkami a jednu so strúhankou. Každý kúsok kapra najprv obalím v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Je dôležité, aby bol kapor rovnomerne obalený po celom povrchu. 3. Potom na panvici rozpálim dostatočné množstvo oleja. Kapra opečiem z oboch strán dozlatista - zvyčajne to trvá 3 - 4 minúty z každej strany. Vyprážaný kapor by mal byť zvonka krásne chrumkavý a zvnútra šťavnatý.

3. Krok

Podávajte s citrónovými plátkami, ktoré dodajú pokrmu lahodnú sviežosť.

Podobné recepty

Kapor modrý na babičkin spôsob

Kapor modrý je tradičné nemecké jedlo, ktoré sa často podáva na Vianoce. Kapor sa varený v korenistom vývare a potom sa podáva v špeciálnej modrej omáčke. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj zdravé, pretože kapor je bohatý na omega-3 mastné kyseliny.

Kapor na masle

Toto jedlo - kapor na masle - je pre mňa neodmysliteľne spojené s Vianocami a tradične sa objavuje na našom štedrovečernom stole.

Vyprážaný losos

Tento recept na vyprážaného lososa som pripravovala počas víkendového obedu pre rodinu a bol vynikajúci!

Pečený kapor v rúre

Podkovičky z kapra pripravené v rúre.

Vyprážaný pstruh

Recept na vyprážaného pstruha v trojobale.

Aljašská treska v cestíčku

Chutná aljašská treska v bylinkovom cestíčku. Mäso aljašskej tresky je veľmi jemné a chutné. Chutí výborne smažená, varená v pare ale aj pečená.

Podobné recepty

Kapor modrý na babičkin spôsob

Kapor modrý je tradičné nemecké jedlo, ktoré sa často podáva na Vianoce. Kapor sa varený v korenistom vývare a potom sa podáva v špeciálnej modrej omáčke. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj zdravé, pretože kapor je bohatý na omega-3 mastné kyseliny.

Kapor na masle

Toto jedlo - kapor na masle - je pre mňa neodmysliteľne spojené s Vianocami a tradične sa objavuje na našom štedrovečernom stole.

Vyprážaný losos

Tento recept na vyprážaného lososa som pripravovala počas víkendového obedu pre rodinu a bol vynikajúci!

Pečený kapor v rúre

Podkovičky z kapra pripravené v rúre.

Vyprážaný pstruh

Recept na vyprážaného pstruha v trojobale.

Aljašská treska v cestíčku

Chutná aljašská treska v bylinkovom cestíčku. Mäso aljašskej tresky je veľmi jemné a chutné. Chutí výborne smažená, varená v pare ale aj pečená.

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

1843 receptov

Obed

3765 receptov

Mascarpone

238 receptov

Cestoviny

420 receptov

Pre diabetikov

627 receptov

Dezert

2626 receptov

Večera

3450 receptov

Cícer

42 receptov