REKLAMA

Zdroj: zi3000 from Getty Images

Vyprážaný kapor

Vyprážaný kapor je jedlo, ktoré pripravujem najmä počas vianočných sviatkov, ale aj kedykoľvek počas roka, keď chceme rodine dopriať niečo naozaj výnimočné.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kus Stredne veľký kapor Pridané do
  • 200 g hladká múka Pridané do
  • 3 kus vajce Pridané do
  • 250 g Strúhanka Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do
  • Citrón na podávanie Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Najprv kapra očistím a rozdelím na porcie. Potom každý kúsok osolím a okorením podľa chuti.

2. Krok

V ďalšej fáze mám pripravené tri misky - jednu s múkou, jednu s rozšľahanými vajíčkami a jednu so strúhankou. Každý kúsok kapra najprv obalím v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Je dôležité, aby bol kapor rovnomerne obalený po celom povrchu. 3. Potom na panvici rozpálim dostatočné množstvo oleja. Kapra opečiem z oboch strán dozlatista - zvyčajne to trvá 3 - 4 minúty z každej strany. Vyprážaný kapor by mal byť zvonka krásne chrumkavý a zvnútra šťavnatý.

3. Krok

Podávajte s citrónovými plátkami, ktoré dodajú pokrmu lahodnú sviežosť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov