REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/A8a-t-vT-vekTgFztLuZ/852923b75965660cf82a10f814af72.jpeg)
Zdroj: phbcz from Getty Images
Vyprážané rybacie podkovičky
Tradičné vianočné vyprážané rybacie podkovičky, ktoré pripravujeme z kapra.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g rybacie podkovičky
- 100 g hladká múka
- 2 kus vajíčka
- 150 g strúhanka
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
75 min.
1. Krok
Rybacie podkovičky očistíme a osolíme z oboch strán. Ja zvyknem nechávať ryby nasoliť aspoň 20 minút, aby sa soľ poriadne vpila do mäsa a ryby boli tak chutnejšie.
2. Krok
Hladkú múku, vajíčka a strúhanku dáme do troch samostatných tanierov. Vajíčka rozšľaháme a pripravíme si tak panvicu pokrytú olejom.
3. Krok
Každú rybiu podkovu obalíme najprv v múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v strúhanke.
4. Krok
Na panvici s olejom vyprážame rybie podkovičky z obidvoch strán dozlatista.
5. Krok
Osmažené rybie podkovičky servírujeme s čerstvým citrónom a zemiakovým šalátom.