REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/5pW7SKvQUxLGO0EuxDP6/ffa8fc7aea3e816881e4229516d4dd.jpeg)
Vynikajúce gratinované zemiaky
Recept na skvelé zapekané zemiaky.
REKLAMA

Recept nájdeš v tomto článku
Bešamel – základná biela omáčka: Ako ju pripraviť bez jedinej chybičky?
Ingrediencie
porcií
5
- 4 ks veľký zemiak
- 1 Cibuľa
- 1 pl maslo
- 2 pl múka
- 1 šľahačka
- 100 g syr Grana Padano strúhaný
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Najskôr si očistíme cibuľu a nasekáme ju na jemno v sekáčiku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/5pW7SKvQUxLGO0EuxDP6/5c5f5440fe4d926d8cfabdf5ff3fc6.png)
Zdroj: Youtube
2. Krok
V panvici si zohrejeme maslo, pridáme k nemu hladkú múku a na miernom ohni chvíľu opekáme, kým jemne nezhnedne. Potom prilejeme smotanu a varíme, kým nám nevznikne krémová omáčka- bešamel. Osolíme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/5pW7SKvQUxLGO0EuxDP6/72471ba8020b79c5e32e708ea17c26.png)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Zemiaky si očistíme a nakrájame na plátky. Zapekaciu misu môžeme vytrieť troškou masla. Na spodok dáme prvú vrstvu cibule, uložíme zemiaky a prelejeme bešamelom. Opäť dáme vrstvu cibule, zemiakov a bešamelu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/5pW7SKvQUxLGO0EuxDP6/7e51083e68c997e151c01ed0cc7153.png)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Poslednú vrstvu bešamelu posypeme syrom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 45 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/5pW7SKvQUxLGO0EuxDP6/307cf8d09510c10e76274eb6a70ecb.png)
Zdroj: Youtube