REKLAMA

Viedenský teľací rezeň

Nesmrteľná klasika, ktorá nikdy nesklame.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 teľacie rezne zo stehna Pridané do
  • 2 pl hladká múka Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • 2 pl strúhanka Pridané do
  • olej alebo masť na vyprážanie Pridané do
  • 1 citrón Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Mäso umyjeme, osušíme a vyklepeme natenko. Rezne jemne osolíme a okoreníme.

2. Krok

Do tanierov pripravíme ingrediencie na trojobal. Do jedného nasypeme múku, do druhého rozbijeme vajcia a vidličkou ich našľaháme, do tetieho dáme strúhanku. Rezne obalíme v múke a prebytočnú múku otrasieme. Z oboch strán ich namočíme do vajca a dôkladne obalíme v strúhanke. Strúhanku na rezne nepritláčame.

3. Krok

Vo veľkej panvici rozohrejeme olej alebo masť. Rezne opekáme z jednej strany do zlatohneda, obrátime a dopečieme. Každú stranu opekáme 2 až 3 minúty. Citrón nakrájame na mesiačiky a pridáme k rezňom. Podávame teplé so zemiakovou kašou.

Podobné recepty

Kuracie rezne trochu inak

Kokosový olej namiesto klasického oleja alebo masti a kukuričné lupienky zmiešané s nasekanými bylinkami pridajú tejto klasike zaujímavú chuť.

Babičkin autentický teľací rezeň v pečive

Teľací rezeň, obľúbený v rakúskej kuchyni, je skutočným kulinárskym zážitkom. Je jemný, chrumkavý a lahodný! Tento klasický pokrm sa tradične pripravuje z mäkčených plátkov teľacieho mäsa, ktoré sa obalia v múke, vajci a strúhanke a potom sa vyprážajú dozlatista. Najlepšie si ho vychutnáte priamo z panvice, kým má ešte tú návykovú chrumkavú štruktúru.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Originálny viedeňský rezeň
Videorecept

Originálny viedeňský rezeň

Pripravte si doma originálny viedeňský rezeň. Pripraviť si ho môžete z kuracieho, bravčového aj hovädzieho mäsa. Najlepší viedenský rezeň je ale z teľacieho mäsa.

Kefírové palacinky

Kefírové palacinky sú jednoduché a chutné ploché koláče z kefíru. Sú ideálne na raňajky alebo desiatu a výborne chutia podávané s obľúbeným sirupom alebo vyprážaným ovocím.

Farmársky rezeň na babičkin spôsob

Tento recept mám od svojej milovanej babičky, ktorá ako skúsená kuchárka vždy pripravovala čarovné jedlá vo svojej malej kuchyni. Výrazná chuť a chrumkavá pečienka z BauernSchnitzel robia toto jedlo mojím najobľúbenejším. A najlepšie na ňom je, že je také jednoduché na prípravu, že bude mať úplný úspech aj vo vašej kuchyni.

Holandský rezeň

Úžasné šťavnaté mäsko. Talianska verzia je s parmezánom a čerstvou bazalkou.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Holandský rezeň
Videorecept

Holandský rezeň

Holandský rezeň je zmes mletého mäsa a syra. Môžeme použiť mäso bravčové prípadne zmes bravčového a hovädzieho mäsa v pomere 2 : 1.

Talianske kuracie mäso piccata (rezeň)

Kuracia piccata je jedným z mojich najobľúbenejších jedál, ktoré vždy rada pripravujem pre svoju rodinu a priateľov. Je to talianska pochúťka s citrónovou a kaparovou omáčkou, ktorá naozaj poteší každé chuťové bunky. Kombinácia šťavnatého kuracieho mäsa, chrumkavej pečienky a intenzívnej chuti omáčky je jednoducho neprekonateľná. Najlepšie sa hodí k špagetám so strúhaným syrom alebo čerstvým šalátom.

Podobné recepty

Kuracie rezne trochu inak

Kokosový olej namiesto klasického oleja alebo masti a kukuričné lupienky zmiešané s nasekanými bylinkami pridajú tejto klasike zaujímavú chuť.

Babičkin autentický teľací rezeň v pečive

Teľací rezeň, obľúbený v rakúskej kuchyni, je skutočným kulinárskym zážitkom. Je jemný, chrumkavý a lahodný! Tento klasický pokrm sa tradične pripravuje z mäkčených plátkov teľacieho mäsa, ktoré sa obalia v múke, vajci a strúhanke a potom sa vyprážajú dozlatista. Najlepšie si ho vychutnáte priamo z panvice, kým má ešte tú návykovú chrumkavú štruktúru.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Originálny viedeňský rezeň
Videorecept

Originálny viedeňský rezeň

Pripravte si doma originálny viedeňský rezeň. Pripraviť si ho môžete z kuracieho, bravčového aj hovädzieho mäsa. Najlepší viedenský rezeň je ale z teľacieho mäsa.

Kefírové palacinky

Kefírové palacinky sú jednoduché a chutné ploché koláče z kefíru. Sú ideálne na raňajky alebo desiatu a výborne chutia podávané s obľúbeným sirupom alebo vyprážaným ovocím.

Farmársky rezeň na babičkin spôsob

Tento recept mám od svojej milovanej babičky, ktorá ako skúsená kuchárka vždy pripravovala čarovné jedlá vo svojej malej kuchyni. Výrazná chuť a chrumkavá pečienka z BauernSchnitzel robia toto jedlo mojím najobľúbenejším. A najlepšie na ňom je, že je také jednoduché na prípravu, že bude mať úplný úspech aj vo vašej kuchyni.

Holandský rezeň

Úžasné šťavnaté mäsko. Talianska verzia je s parmezánom a čerstvou bazalkou.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Holandský rezeň
Videorecept

Holandský rezeň

Holandský rezeň je zmes mletého mäsa a syra. Môžeme použiť mäso bravčové prípadne zmes bravčového a hovädzieho mäsa v pomere 2 : 1.

Talianske kuracie mäso piccata (rezeň)

Kuracia piccata je jedným z mojich najobľúbenejších jedál, ktoré vždy rada pripravujem pre svoju rodinu a priateľov. Je to talianska pochúťka s citrónovou a kaparovou omáčkou, ktorá naozaj poteší každé chuťové bunky. Kombinácia šťavnatého kuracieho mäsa, chrumkavej pečienky a intenzívnej chuti omáčky je jednoducho neprekonateľná. Najlepšie sa hodí k špagetám so strúhaným syrom alebo čerstvým šalátom.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4048 receptov

Mäsité jedlá

1964 receptov

Mascarpone

279 receptov

Dezert

2998 receptov

Večera

3724 receptov

Cestoviny

454 receptov

Raňajky

1082 receptov

Špargľa

34 receptov