REKLAMA

Zdroj: Canva

Viedenské knedle

Pripravte si doma k nedeľnému obedu tieto výborné viedenské knedle.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 500 g staršie žemle Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 12 zväzku petržlenová vňať Pridané do
  • 30 g hrubá múka Pridané do
  • soľ Pridané do
  • voda Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

300 min.
1. Krok

Žemle pokrájame na malé kocky a necháme niekoľko hodín voľne preschnúť. Pozor! Nesušiť v trúbe!

2. Krok

Prichystáme si misku, do ktorej dáme jedno vajce a dva žltky. Prilejeme mlieko, osolíme a rozšľaháme. Pripravenou zmesou zalejeme žemľové kocky a opatrne premiešame.

3. Krok

Na rozpustenom masle orestujeme nakrájanú cibuľu a posekanú petržlenovú vňať.

4. Krok

Po vychladnutí pridáme k žemliam aj s hrubou múkou a opatrne premiešame. Necháme 1 hodinu odpočinúť a ešte raz celé opatrne premiešame.

5. Krok

Postupne formujeme guľaté knedle o veľkosti 5 až 7 cm. Varíme v osolenej a pomaly vriacej vode približne 15 - 20 minút, aby sa nerozvarili. Počas varenia gule viackrát otočíme a vyberáme ich dierovanou naberačkou.

6. Krok

Po uvarení ich dáme na chvíľu schladiť do studenej vody. Potom osušíme a niťou prekrojíme na polovicu, aby sa odparili a pomastíme rozpusteným maslom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4726 receptov

Mäsité jedlá

2219 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Dezert

3629 receptov

Na panvici

1221 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov