REKLAMA

Zdroj: Canva

Viedenské knedle

Pripravte si doma k nedeľnému obedu tieto výborné viedenské knedle.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 500 g staršie žemle Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 12 zväzku petržlenová vňať Pridané do
  • 30 g hrubá múka Pridané do
  • soľ Pridané do
  • voda Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

300 min.
1. Krok

Žemle pokrájame na malé kocky a necháme niekoľko hodín voľne preschnúť. Pozor! Nesušiť v trúbe!

2. Krok

Prichystáme si misku, do ktorej dáme jedno vajce a dva žltky. Prilejeme mlieko, osolíme a rozšľaháme. Pripravenou zmesou zalejeme žemľové kocky a opatrne premiešame.

3. Krok

Na rozpustenom masle orestujeme nakrájanú cibuľu a posekanú petržlenovú vňať.

4. Krok

Po vychladnutí pridáme k žemliam aj s hrubou múkou a opatrne premiešame. Necháme 1 hodinu odpočinúť a ešte raz celé opatrne premiešame.

5. Krok

Postupne formujeme guľaté knedle o veľkosti 5 až 7 cm. Varíme v osolenej a pomaly vriacej vode približne 15 - 20 minút, aby sa nerozvarili. Počas varenia gule viackrát otočíme a vyberáme ich dierovanou naberačkou.

6. Krok

Po uvarení ich dáme na chvíľu schladiť do studenej vody. Potom osušíme a niťou prekrojíme na polovicu, aby sa odparili a pomastíme rozpusteným maslom.

Komentáre (1)

Ingrida 29. 11. 2022

Vyskúšala som pripraviť podľa tvojho receptu a výsledok bol výborný, môžem len odporúčať :-)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov