Zdroj: Canva.com

Veľkonočný zajac

REKLAMA

Tento pečený veľkonočný zajac z piškótového cesta je hotový rýchlo a ľahko. A hlavne, bude na stole vyzerať úžasne !

  • 45Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 4 pl horúca voda Pridané do
  • 1 hrsť mleté orechy Pridané do
  • 4 pl olej Pridané do
  • 200 g polohrubá múka Pridané do
  • podľa chuti rum Pridané do
  • 1 čl kypriaci prášok Pridané do
  • 120 g cukor Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 4 ks vajec Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vajíčka si oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuhej peny.

2. Krok

Žĺtky si vyšľaháme s oboma cukrami a teplou vodou. Pridávame pomaly olej.

3. Krok

Múku s práškom do pečenia si preosejeme a zľahka vmiešame do cesta. Ďalej pridávame orechy a trošku rumu.

4. Krok

Jemne vmiešame sneh z bielkov, kým nie je cesto jednotné.

5. Krok

Formu na zajaca si vymastíme a vysypeme múkou alebo strúhankou, vylejeme doň piškótové cesto a dáme piecť na 180°C 30-40 minút.

6. Krok

Po upečení opatrne zajaca vyklopíme a necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

perfekto :)

Podobné recepty

Veľkonočná bábovka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Veľkonočná bábovka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krehké orechové rožteky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krehké orechové rožteky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veterník na plechu

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krehké linecké koláčiky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pascha recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočné perníčky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Veľkonočná bábovka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Veľkonočná bábovka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krehké orechové rožteky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krehké orechové rožteky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veterník na plechu

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krehké linecké koláčiky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pascha recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočné perníčky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Adri1017

Veľkonočný zajac

Tento pečený veľkonočný zajac z piškótového cesta je hotový rýchlo a ľahko. A hlavne, bude na stole vyzerať úžasne !

45
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Vajíčka si oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuhej peny.

2. Krok

Žĺtky si vyšľaháme s oboma cukrami a teplou vodou. Pridávame pomaly olej.

3. Krok

Múku s práškom do pečenia si preosejeme a zľahka vmiešame do cesta. Ďalej pridávame orechy a trošku rumu.

4. Krok

Jemne vmiešame sneh z bielkov, kým nie je cesto jednotné.

5. Krok

Formu na zajaca si vymastíme a vysypeme múkou alebo strúhankou, vylejeme doň piškótové cesto a dáme piecť na 180°C 30-40 minút.

6. Krok

Po upečení opatrne zajaca vyklopíme a necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Ingrediencie
4 pl
horúca voda
1 hrsť
mleté orechy
4 pl
olej
200 g
polohrubá múka
podľa chuti
rum
1 čl
kypriaci prášok
120 g
cukor
1 ks
vanilkový cukor
4 ks
vajec