Zdroj: Canva.com

Veľkonočný zajac

REKLAMA

Tento pečený veľkonočný zajac z piškótového cesta je hotový rýchlo a ľahko. A hlavne, bude na stole vyzerať úžasne !

  • 45Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 4 pl horúca voda Pridané do
  • 1 hrsť mleté orechy Pridané do
  • 4 pl olej Pridané do
  • 200 g polohrubá múka Pridané do
  • podľa chuti rum Pridané do
  • 1 čl kypriaci prášok Pridané do
  • 120 g cukor Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 4 ks vajec Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vajíčka si oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuhej peny.

2. Krok

Žĺtky si vyšľaháme s oboma cukrami a teplou vodou. Pridávame pomaly olej.

3. Krok

Múku s práškom do pečenia si preosejeme a zľahka vmiešame do cesta. Ďalej pridávame orechy a trošku rumu.

4. Krok

Jemne vmiešame sneh z bielkov, kým nie je cesto jednotné.

5. Krok

Formu na zajaca si vymastíme a vysypeme múkou alebo strúhankou, vylejeme doň piškótové cesto a dáme piecť na 180°C 30-40 minút.

6. Krok

Po upečení opatrne zajaca vyklopíme a necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Komentáre (1)

Julia 13. 3. 2022

perfekto :)

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Veľkonočná bábovka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pascha recept
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pascha recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Veterník na plechu
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veterník na plechu

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Koláč orgazmus
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Koláč orgazmus

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krehké orechové rožteky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krehké orechové rožteky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Veľkonočná bábovka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pascha recept
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pascha recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Veterník na plechu
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veterník na plechu

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Koláč orgazmus
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Koláč orgazmus

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krehké orechové rožteky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krehké orechové rožteky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1111 receptov

Mäsité jedlá

462 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

187 receptov

Raňajky

423 receptov

Večera

960 receptov

Dezert

846 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Adri1017

Veľkonočný zajac

Tento pečený veľkonočný zajac z piškótového cesta je hotový rýchlo a ľahko. A hlavne, bude na stole vyzerať úžasne !

45
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Vajíčka si oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuhej peny.

2. Krok

Žĺtky si vyšľaháme s oboma cukrami a teplou vodou. Pridávame pomaly olej.

3. Krok

Múku s práškom do pečenia si preosejeme a zľahka vmiešame do cesta. Ďalej pridávame orechy a trošku rumu.

4. Krok

Jemne vmiešame sneh z bielkov, kým nie je cesto jednotné.

5. Krok

Formu na zajaca si vymastíme a vysypeme múkou alebo strúhankou, vylejeme doň piškótové cesto a dáme piecť na 180°C 30-40 minút.

6. Krok

Po upečení opatrne zajaca vyklopíme a necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Ingrediencie
4 pl
horúca voda
1 hrsť
mleté orechy
4 pl
olej
200 g
polohrubá múka
podľa chuti
rum
1 čl
kypriaci prášok
120 g
cukor
1 ks
vanilkový cukor
4 ks
vajec