REKLAMA

Zdroj: Canva.com

Veľkonočný zajac - domáci recept

Tento pečený veľkonočný zajac z piškótového cesta je hotový rýchlo a ľahko. A hlavne, bude na stole vyzerať úžasne !

REKLAMA
Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Recept nájdeš v tomto článku

Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Ingrediencie

porcií
8
  • 4 pl horúca voda Pridané do
  • 1 Hŕstka mleté orechy Pridané do
  • 4 pl olej Pridané do
  • 200 g polohrubá múka Pridané do
  • podľa chuti rum Pridané do
  • 1 čl kypriaci prášok Pridané do
  • 120 g cukor Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Vajíčka si oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuhej peny.

2. Krok

Žĺtky si vyšľaháme s oboma cukrami a teplou vodou. Pridávame pomaly olej.

3. Krok

Múku s práškom do pečenia si preosejeme a zľahka vmiešame do cesta. Ďalej pridávame orechy a trošku rumu.

4. Krok

Jemne vmiešame sneh z bielkov, kým nie je cesto jednotné.

5. Krok

Formu na zajaca si vymastíme a vysypeme múkou alebo strúhankou, vylejeme doň piškótové cesto a dáme piecť na 180°C 30-40 minút.

6. Krok

Po upečení opatrne zajaca vyklopíme a necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Komentáre (1)

Julia 13. 3. 2022

perfekto :)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov