Veľkonočný veniec

REKLAMA

Pomerne jednoduchý recept na kysnutý veľkonočný veniec s tvarohovou plnkou.

  • 80Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Suroviny na cesto

  • 500 g polohrubej múky Pridané do
  • 250 ml mlieka Pridané do
  • 2 vajec Pridané do
  • 3 pl kryštálového cukru Pridané do
  • 1 balenie vanilkový cukor Pridané do
  • citrónová kôra Pridané do
  • 1 čerstvé droždie Pridané do
  • 50 g palmarin Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Na plnku

  • 500 g jemného tvarohu Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 4 pl kryštálového cukru Pridané do
  • 1 vanilkový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na cesto si pripravíme droždie s cukrom vo vlažnom mlieku a necháme vykysnúť. Múku zmiešame s vajíčkom a jedným žĺtkom, pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a kvások. Nakoniec pridáme roztopený Palmarin. Dobre vymiešame cesto, môžeme ho zriediť podľa potreby mliekom a necháme kysnúť asi 20-30minút.

2. Krok

Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, žĺtkom a štipkou soli. Z bielka ušľaháme sneh, ktorý vmiešame zľahka do tvarohu. Formu vytrieme Palmarinom a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme na 3 časti. Prvú vyvaľkáme na priemer tortovej formy, vložíme ju do formy a vylejeme naň plnku. Prikryjeme druhou tretinou cesta. Poslednú tretinu opäť rozdelíme na 3 časti a z nich upletieme vrkoč, ktorý uložíme po obvode formy. Pečieme asi 40 minút pri teplote 170 stupňov. Dobrú chuť!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

mas to krasne a muselo to byt uzasne. Idem do toho! :-)

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Jemné tvarohové koláče
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jemné tvarohové koláče

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pascha recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Šišky s domácim džemom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šišky s domácim džemom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Jemné tvarohové koláče
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jemné tvarohové koláče

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pascha recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Šišky s domácim džemom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šišky s domácim džemom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

671 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Izabela_Hajdukova

Veľkonočný veniec

Pomerne jednoduchý recept na kysnutý veľkonočný veniec s tvarohovou plnkou.

80
Minút
12
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Na cesto si pripravíme droždie s cukrom vo vlažnom mlieku a necháme vykysnúť. Múku zmiešame s vajíčkom a jedným žĺtkom, pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a kvások. Nakoniec pridáme roztopený Palmarin. Dobre vymiešame cesto, môžeme ho zriediť podľa potreby mliekom a necháme kysnúť asi 20-30minút.

2. Krok

Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, žĺtkom a štipkou soli. Z bielka ušľaháme sneh, ktorý vmiešame zľahka do tvarohu. Formu vytrieme Palmarinom a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme na 3 časti. Prvú vyvaľkáme na priemer tortovej formy, vložíme ju do formy a vylejeme naň plnku. Prikryjeme druhou tretinou cesta. Poslednú tretinu opäť rozdelíme na 3 časti a z nich upletieme vrkoč, ktorý uložíme po obvode formy. Pečieme asi 40 minút pri teplote 170 stupňov. Dobrú chuť!

Ingrediencie
Suroviny na cesto
500 g
polohrubej múky
250 ml
mlieka
2
vajec
3 pl
kryštálového cukru
1 balenie
vanilkový cukor
citrónová kôra
1
čerstvé droždie
50 g
palmarin
štipka soli
Na plnku
500 g
jemného tvarohu
1
vajce
4 pl
kryštálového cukru
1
vanilkový cukor