REKLAMA

Veľkonočný veniec

Pomerne jednoduchý recept na kysnutý veľkonočný veniec s tvarohovou plnkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Suroviny na cesto

  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 250 ml mlieka Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • 3 polievková lyžica kryštálový cukor Pridané do
  • 1 pack vanilkový cukor Pridané do
  • citrónová kôra Pridané do
  • 1 čerstvé droždie Pridané do
  • 50 g palmarin Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Na plnku

  • 500 g tvaroh jemný Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 4 polievková lyžica kryštálový cukor Pridané do
  • 1 vanilkový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Na cesto si pripravíme droždie s cukrom vo vlažnom mlieku a necháme vykysnúť. Múku zmiešame s vajíčkom a jedným žĺtkom, pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a kvások. Nakoniec pridáme roztopený Palmarin. Dobre vymiešame cesto, môžeme ho zriediť podľa potreby mliekom a necháme kysnúť asi 20-30minút.

2. Krok

Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, žĺtkom a štipkou soli. Z bielka ušľaháme sneh, ktorý vmiešame zľahka do tvarohu. Formu vytrieme Palmarinom a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme na 3 časti. Prvú vyvaľkáme na priemer tortovej formy, vložíme ju do formy a vylejeme naň plnku. Prikryjeme druhou tretinou cesta. Poslednú tretinu opäť rozdelíme na 3 časti a z nich upletieme vrkoč, ktorý uložíme po obvode formy. Pečieme asi 40 minút pri teplote 170 stupňov. Dobrú chuť!

Komentáre (1)

Zina 15. 6. 2021

mas to krasne a muselo to byt uzasne. Idem do toho! :-)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4440 receptov

Mäsité jedlá

2115 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

916 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov

Cestoviny

501 receptov

Večera

4119 receptov