Veľkonočný veniec

Veľkonočný veniec

Pomerne jednoduchý recept na kysnutý veľkonočný veniec s tvarohovou plnkou.

  • 80Minút
  • 12Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 12

Suroviny na cesto

  • Infinity polohrubej múky
  • Infinity ml mlieka
  • Infinity vajec
  • Infinity pl kryštálového cukru
  • Infinity balenie vanilkový cukor
  • citrónová kôra
  • Infinity čerstvé droždie
  • Infinity palmarin
  • štipka soli

Na plnku

  • Infinity jemného tvarohu
  • Infinity vajce
  • Infinity pl kryštálového cukru
  • Infinity vanilkový cukor

Postup

1. Krok

Na cesto si pripravíme droždie s cukrom vo vlažnom mlieku a necháme vykysnúť. Múku zmiešame s vajíčkom a jedným žĺtkom, pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a kvások. Nakoniec pridáme roztopený Palmarin. Dobre vymiešame cesto, môžeme ho zriediť podľa potreby mliekom a necháme kysnúť asi 20-30minút.

2. Krok

Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, žĺtkom a štipkou soli. Z bielka ušľaháme sneh, ktorý vmiešame zľahka do tvarohu. Formu vytrieme Palmarinom a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme na 3 časti. Prvú vyvaľkáme na priemer tortovej formy, vložíme ju do formy a vylejeme naň plnku. Prikryjeme druhou tretinou cesta. Poslednú tretinu opäť rozdelíme na 3 časti a z nich upletieme vrkoč, ktorý uložíme po obvode formy. Pečieme asi 40 minút pri teplote 170 stupňov. Dobrú chuť!

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie