Veľkonočný veniec

REKLAMA

Pomerne jednoduchý recept na kysnutý veľkonočný veniec s tvarohovou plnkou.

  • 80Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Suroviny na cesto

  • 500 g polohrubej múky Pridané do
  • 250 ml mlieka Pridané do
  • 2 vajec Pridané do
  • 3 polievková lyžica kryštálového cukru Pridané do
  • 1 balenie vanilkový cukor Pridané do
  • citrónová kôra Pridané do
  • 1 čerstvé droždie Pridané do
  • 50 g palmarin Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Na plnku

  • 500 g jemného tvarohu Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 4 polievková lyžica kryštálového cukru Pridané do
  • 1 vanilkový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na cesto si pripravíme droždie s cukrom vo vlažnom mlieku a necháme vykysnúť. Múku zmiešame s vajíčkom a jedným žĺtkom, pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a kvások. Nakoniec pridáme roztopený Palmarin. Dobre vymiešame cesto, môžeme ho zriediť podľa potreby mliekom a necháme kysnúť asi 20-30minút.

2. Krok

Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, žĺtkom a štipkou soli. Z bielka ušľaháme sneh, ktorý vmiešame zľahka do tvarohu. Formu vytrieme Palmarinom a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme na 3 časti. Prvú vyvaľkáme na priemer tortovej formy, vložíme ju do formy a vylejeme naň plnku. Prikryjeme druhou tretinou cesta. Poslednú tretinu opäť rozdelíme na 3 časti a z nich upletieme vrkoč, ktorý uložíme po obvode formy. Pečieme asi 40 minút pri teplote 170 stupňov. Dobrú chuť!

Komentáre (1)

Zina 15. 6. 2021

mas to krasne a muselo to byt uzasne. Idem do toho! :-)

Podobné recepty

Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3
Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Nekysnuté tvarohovo - citrónové šišky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Jemné tvarohové koláče
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jemné tvarohové koláče

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3
Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Nekysnuté tvarohovo - citrónové šišky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Jemné tvarohové koláče
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jemné tvarohové koláče

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

1156 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

999 receptov

Dezert

863 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image Izabela_Hajdukova

Veľkonočný veniec

Pomerne jednoduchý recept na kysnutý veľkonočný veniec s tvarohovou plnkou.

80
Minút
12
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Na cesto si pripravíme droždie s cukrom vo vlažnom mlieku a necháme vykysnúť. Múku zmiešame s vajíčkom a jedným žĺtkom, pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a kvások. Nakoniec pridáme roztopený Palmarin. Dobre vymiešame cesto, môžeme ho zriediť podľa potreby mliekom a necháme kysnúť asi 20-30minút.

2. Krok

Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, žĺtkom a štipkou soli. Z bielka ušľaháme sneh, ktorý vmiešame zľahka do tvarohu. Formu vytrieme Palmarinom a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme na 3 časti. Prvú vyvaľkáme na priemer tortovej formy, vložíme ju do formy a vylejeme naň plnku. Prikryjeme druhou tretinou cesta. Poslednú tretinu opäť rozdelíme na 3 časti a z nich upletieme vrkoč, ktorý uložíme po obvode formy. Pečieme asi 40 minút pri teplote 170 stupňov. Dobrú chuť!

Ingrediencie
Suroviny na cesto
500 g
polohrubej múky
250 ml
mlieka
2
vajec
3 polievková lyžica
kryštálového cukru
1 balenie
vanilkový cukor
citrónová kôra
1
čerstvé droždie
50 g
palmarin
štipka soli
Na plnku
500 g
jemného tvarohu
1
vajce
4 polievková lyžica
kryštálového cukru
1
vanilkový cukor