REKLAMA

Veľkonočná paska

Veľkonočná paska alebo Zemplinsky koláč je typický koláč pre región východného Slovenska, ktorý sa podáva na Veľkú noc, Vianoce, či iné rodinné udalosti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 700 ml mlieko Pridané do
  • 1 vajíčko Pridané do
  • 1 droždie Pridané do
  • 100 soľ g cukor Pridané do
  • 65 g masla Pridané do
  • 20 g kakao Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

140 min.

Tento recept je na prípravu 2 veľkonočných pasiek. V teplom mlieku rozpustíme cukor a necháme 10 minút aktivovať droždie. Následne pridáme ostatné ingrediencie okrem kakaa a miesime 5 minút. Potom rozdelíme na tretiny a do jednej z nich pridáme kakao. Necháme podkysnúť aspoň hodinu. Z cesta vytvoríme 4 rovnaké vrkoče, pričom vo vrkoči sú 2 časti z bieleho cesta a jeden je kakaový. Do vymastenej formy dáme 2 vrkoče aby nám vytvorili špirálu a necháme podkysnúť ďalšiu hodinu. Po vykysnutí pečieme hodinu pri 180 stupňoch. Paska chutí najlepšie s cviklou, chrenom, hrudkou, šunkou, či klobáskou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4777 receptov

Kuracie mäso

781 receptov

Mascarpone

340 receptov

Mäsité jedlá

2228 receptov

Raňajky

1446 receptov

Zapekané

284 receptov

Pre tehotné

1441 receptov