REKLAMA
Úžasne mäkučké a nadýchané fánky
Fantastické fánky, ktoré robím velmi často ❤️
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 600 g hladká múka špaldová biela
- 100 g cukor kryštál
- 25 g maslo
- 350 ml mlieko
- 38 g pudingový prášok vanilkový
- 21 g droždie čerstvé
- 11⁄2 kl soľ
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Z udaných surovín si vypracujeme mäkké cesto, ktoré sa už začína oddelovať od misky. Poprášime ho múkou, vypracujeme krátko do bochníka a necháme 30-35 minút nakysnúť.
2. Krok
Po nakysnutí cesto vyváľkame na hrúbku cca.7 mm, pokrájame na štvorce a do každého zarežeme ešte 1-2 pásiky. Ihneď pečieme v rozohriatom oleji z oboch strán pekne do zlatohneda :-) Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.
3. Krok
Tieto fánky sú naozaj fantastické, môžem len odporučiť. Sú lahučké, nafúkané a vôbec niesú mastné! Prajem dobrú chuť!