:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vAv6f6cmha7NsyIbjBc6/0688f5df80975d671033d4ace27f97.jpeg)
Úžasné cviklové brownies bez múky
Ingrediencie
- 500 g cvikle
- 60 g masla
- 200 g čokolády
- 100 g mletých orechov
- 2 Lyžice kakaa
- 150 g trstinového cukru
- 1 lyžička kypriaceho prášku
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr uvaríme cviklu – dôkladne ju umyjeme (len zbavíme listov, nekrájame, neošúpeme), vložíme do hrnca s vodou a necháme uvariť do mäkka. Po uvarení a vychladnutí ošúpeme vrchnú časť a cvilku postrúhame na jemnom strúhadle alebo v mixéri rozsekáme nadrobno. Odložíme nabok.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, maslo a v závere pridáme kakao. Odložíme nabok.
Žĺtka oddelíme od bielok. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
V miske dôkladne rozmiešame žĺtka s cukrom, pridáme čokoládovú zmes (nie horúcu), ďalej primiešame mleté orechy zmiešané s práškom do pečiva a pripravenú cviklu. Napokon opatrne do cesta zapracujeme sneh z bielkov.
Cesto vlejeme do pripravenej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 180 C cca 50 min. a po vypnutí rúry necháme ešte koláčik cca 10 minút odpočívať v pootvorenej rúre.