Úžasná špenátová bublanina

VIDEORECEPT Úžasná špenátová bublanina

REKLAMA

Mäkký, vláčny a krásne zelený sladký koláčik🙂 Chuť špenátu je v tejto bublanine neutrálna, dodáva jej len vláčnosť a krásnu prírodnú farbu. Ovocie sa môže použiť podľa sezóny, alebo kompót podľa chuti. Môžte pridať aj kúsky čokolády.

  • 40Minút
  • 10Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 250 g múka hladká Pridané do
  • 100 g múka polohrubá Pridané do
  • 250 g cukor kryštálový Pridané do
  • 112 dl mlieko Pridané do
  • 1 dl olej Pridané do
  • 3 ks vajec Pridané do
  • 2 bal.,cukor vanilkový Pridané do
  • 15 g prášok do pečiva Pridané do
  • 12 kl soľ Pridané do
  • 3 dl špenát (čerstvý rozmixovaný alebo pomletý) Pridané do
  • Kompót alebo čerstvé sezónne ovocie Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00
1. Krok

Vajíčka si s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do penista. Následne striedavo na 2x vmiešavame mixérom raz múky, ktoré sme zmiešali s kypriacim práškom, raz olej a raz mlieko. Hotové cesto je bielej farby a preto si z neho troška odoberieme na mramorovanie🙂 Do zvyšného cesta vmixujeme čerstvý, už pomletý alebo rozmixovaný špenát. Pomixujeme si také množstvo špenátu, aby sme dostali plný 3-decový pohár🙂

2. Krok

Plech veľkosti 35x25 cm natrieme olejom, poprášime múkou a vylejeme doň rovnomerne naše zelené špenátové cesto. Následne pofŕkame odloženým bielym cestom a poukladáme ovocie, v tomto prípade višňový kompót🙂 Koláč dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C cca 30 minút. Treba si to sledovať.

3. Krok

Vychladnutú bublaninu podľa chuti ešte posypeme cukrom a môžeme podávať👍🥰 Bublanina je skvelej chuti, cesto jemné, ľahučké a vláčne! Chuť špenátu vôbec necítiť, je to ako keď pečiete cuketový koláč, aj tá je v ceste neutrálnej chuti👍 Vôbec sa špenátu netreba báť! Prajem dobrú chuť👍

Úžasná špenátová bublanina - krok prípravy 3
4. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

...práve sa na to vrhla celá rodinka :) výborné!!!..........ďakujem za recept

Podobné recepty

Bublanina s ananásom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Bublanina s ananásom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3

Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Machová torta
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Machová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšia ovocná bublanina
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Hrnčeková bublanina s tvarohom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Hrnčeková bublanina s tvarohom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Bublanina s ananásom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Bublanina s ananásom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3

Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Machová torta
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Machová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšia ovocná bublanina
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Hrnčeková bublanina s tvarohom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Hrnčeková bublanina s tvarohom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Cesminaz

Úžasná špenátová bublanina

Mäkký, vláčny a krásne zelený sladký koláčik🙂 Chuť špenátu je v tejto bublanine neutrálna, dodáva jej len vláčnosť a krásnu prírodnú farbu. Ovocie sa môže použiť podľa sezóny, alebo kompót podľa chuti. Môžte pridať aj kúsky čokolády.

40
Minút
10
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Vajíčka si s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do penista. Následne striedavo na 2x vmiešavame mixérom raz múky, ktoré sme zmiešali s kypriacim práškom, raz olej a raz mlieko. Hotové cesto je bielej farby a preto si z neho troška odoberieme na mramorovanie🙂 Do zvyšného cesta vmixujeme čerstvý, už pomletý alebo rozmixovaný špenát. Pomixujeme si také množstvo špenátu, aby sme dostali plný 3-decový pohár🙂

2. Krok

Plech veľkosti 35x25 cm natrieme olejom, poprášime múkou a vylejeme doň rovnomerne naše zelené špenátové cesto. Následne pofŕkame odloženým bielym cestom a poukladáme ovocie, v tomto prípade višňový kompót🙂 Koláč dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C cca 30 minút. Treba si to sledovať.

3. Krok

Vychladnutú bublaninu podľa chuti ešte posypeme cukrom a môžeme podávať👍🥰 Bublanina je skvelej chuti, cesto jemné, ľahučké a vláčne! Chuť špenátu vôbec necítiť, je to ako keď pečiete cuketový koláč, aj tá je v ceste neutrálnej chuti👍 Vôbec sa špenátu netreba báť! Prajem dobrú chuť👍

4. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com

Ingrediencie
250 g
múka hladká
100 g
múka polohrubá
250 g
cukor kryštálový
112 dl
mlieko
1 dl
olej
3 ks
vajec
2
bal.,cukor vanilkový
15 g
prášok do pečiva
12 kl
soľ
3 dl
špenát (čerstvý rozmixovaný alebo pomletý)
Kompót alebo čerstvé sezónne ovocie