![Tvarohovo - broskyňové rezy Tvarohovo - broskyňové rezy](https://eu.tastescdn.net/thumbor/D61J7l0vfJJEfRlDDtR1oNgNvKw=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3KdGlWriMejS8sfoA8dt/c55608973a9babce54b252c21f7494.jpeg)
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Tvarohovo - broskyňové rezy
Recept na vynikajúce tvarohovo - broskyňové rezy.
Ingrediencie
Cesto:
- 200 g polohrubá múka
- 200 g práškový cukor
- 100 ml olej
- 100 ml mlieko
- 2 Lyžice kakao
- 4 vajce
- 1 kypriaci prášok
Plnka:
- 500 g syr cottage cheese
- 500 ml šľahačka
- 2 stužovač šľahačky
- 2 polievková lyžica vanilkový cukor
- 700 ml broskyňového kompótu
- práškový cukor
Poleva:
- šťava z kompótu
- voda
- 2 Zlatý klas (prášok)
- 2 pl kryštálový cukor
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V miske vyšľaháme vajcia s cukrom.
Postupne prilievame olej, mlieko a prisypeme múku, prášok do pečiva a kakao.
Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu na pečenie.
Cesto vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme ho 10 až 15 minút.
Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Šľahačku vyšľaháme so stužovačmi.
Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a zľahka k nemu primiešame šľahačku.
Tvarohovú plnku natrieme na vychladnuté cesto a necháme ju v chladničke stuhnúť.
Na vrch poukladáme nakrájané broskyne a polejeme ich polevou.
Polevu pripravíme tak, že zmiešame šťavu z kompótu spolu s vodou, tak aby objem bol 750 ml.
Tekutinu zmiešame so zlatými klasmi, kryštálovým cukrom a uvaríme hustý puding.
Ten vylejeme na broskyne a koláč necháme poriadne stuhnúť.