REKLAMA
Tvarohové pagáče
Mäkké, nadýchané, top recept
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
25
Suroviny
- 250 g jemného tvarohu
- 250 g polohrubej múky
- 120 g masla mäkké
- 1 čl soli
- 1⁄2 balíčka Prášku do pečiva
- 50 g voliteľne nastrúhaného syra do cesta
Na potretie
- 1 vajce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
V miske zmiešaj múku, prášok do pečiva, soľ. Pridaj tvaroh, maslo a vajíčko. Vypracuj mäkké, nelepivé cesto. (Ak lepí, pridaj trošku múky.)
2. Krok
Nechaj cesto 10–15 minút postáť, lepšie sa bude vaľkať.
3. Krok
Cesto rozvaľkaj na hrúbku 1–1,5 cm. Vykrajuj malé kolieska pohárom alebo formičkou.
4. Krok
Ulož na plech, potri vajíčkom a posyp syrom alebo rascou.
5. Krok
Peč v rúre 200 °C, 12–15 minút, do zlata
6. Krok
Tipy: Ak chceš pagáče extra nadýchané → pridaj 1 PL kyslej smotany. Ak chceš výraznejšiu chuť → 1 pretlačený strúčik cesnaku do cesta.