Tekvicový prívarok

FOTORECEPT Tekvicový prívarok

REKLAMA

Jednoduchý tekvicový prívarok s výraznou chuťou muškátového orieška.

  • 40Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5

Tekvicový základ

  • 1 kg tekvica Pridané do
  • 1 muškátový oriešok Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 8 ks nové korenie Pridané do
  • 4 ks bobkový list Pridané do

Zápražka

  • 2 pl olej Pridané do
  • 3 pl maslo Pridané do
  • 3 pl hladká múka Pridané do
  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 200 ml kyslá smotana Pridané do
  • 2 pl ocot Pridané do

Prílohy

  • 4 vajíčka Pridané do
  • 6 stredne veľkých zemiakov Pridané do
  • 50 ml mlieka Pridané do
  • maslo Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Tekvicu pozdĺžne prerežeme, vyberieme jadierka a ošúpeme nožíkom alebo škrabkou na zemiaky. Umytú a ošúpanú tekvicu nastrúhame na strúhadle alebo nasekáme na drobno v kuchynskom robote.

2. Krok

Do hrnca vložíme nasekanú tekvicu, bobkové listy, nové korenie, podrvený muškátový oriešok a osolíme. Zalejeme tak, aby sa to celé zakrylo vodou. Necháme zovrieť a ďalej varíme na miernom ohni. Občas premiešame.

Tekvicový prívarok - krok prípravy 2
3. Krok

Dáme si variť vajíčka na tvrdo (do studenej vody a od zovretia nechať na miernom ohni 15 minúť). Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody na cca 20 minút (do zmäknutia). Keď budú zemiačky dostatočné mäkké, tak zlejeme z nich vodu a dochutíme mliekom, soľou, maslom a pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Zemiaky popučíme.

Tekvicový prívarok - krok prípravy 3
4. Krok

Kým sa varí tekvicový základ, zemiaky a vajíčka, pripravíme si zápražku z oleja, masla a hladkej múky. Po rozpustení masla postupne prilejeme mlieko a kyslú smotanu. Stále miešame až kým zápražka nezhustne.

Tekvicový prívarok - krok prípravy 4
5. Krok

Do tekvicového základu za stáleho miešania pridáme zápražku. Treba poctivo miešať, aby nevznikli hrudky. Ak by bol prívarok moc hustý, zriedime ho mliekom. Pár minút povaríme a pridáme smotanu na šľahanie. Dochutíme octom, cukrom a soľou. Opäť krátko povaríme.

Tekvicový prívarok - krok prípravy 5
6. Krok

Do hlbokého taniera dáme pučené zemiaky, tekvicový prívarok a vajíčko uvarené na tvrdo. Prajem dobrú chuť :)

Tekvicový prívarok - krok prípravy 6

Komentáre (1)

Ďakujem za recept, už sa naň teším.

Podobné recepty

Najtradičnejšia kôprová omáčka
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najtradičnejšia kôprová omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché tvarohové guľky s ovocím
Recept od prémiového používateľa
Pravé slovenské slivkové gule
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie zemiaky na kyslo, tradičný recept
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Najtradičnejšia kôprová omáčka
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najtradičnejšia kôprová omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché tvarohové guľky s ovocím
Recept od prémiového používateľa
Pravé slovenské slivkové gule
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie zemiaky na kyslo, tradičný recept
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image DameSiNiecoDobre

Tekvicový prívarok

Jednoduchý tekvicový prívarok s výraznou chuťou muškátového orieška.

40
Minút
5
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Tekvicu pozdĺžne prerežeme, vyberieme jadierka a ošúpeme nožíkom alebo škrabkou na zemiaky. Umytú a ošúpanú tekvicu nastrúhame na strúhadle alebo nasekáme na drobno v kuchynskom robote.

2. Krok

Do hrnca vložíme nasekanú tekvicu, bobkové listy, nové korenie, podrvený muškátový oriešok a osolíme. Zalejeme tak, aby sa to celé zakrylo vodou. Necháme zovrieť a ďalej varíme na miernom ohni. Občas premiešame.

3. Krok

Dáme si variť vajíčka na tvrdo (do studenej vody a od zovretia nechať na miernom ohni 15 minúť). Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody na cca 20 minút (do zmäknutia). Keď budú zemiačky dostatočné mäkké, tak zlejeme z nich vodu a dochutíme mliekom, soľou, maslom a pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Zemiaky popučíme.

4. Krok

Kým sa varí tekvicový základ, zemiaky a vajíčka, pripravíme si zápražku z oleja, masla a hladkej múky. Po rozpustení masla postupne prilejeme mlieko a kyslú smotanu. Stále miešame až kým zápražka nezhustne.

5. Krok

Do tekvicového základu za stáleho miešania pridáme zápražku. Treba poctivo miešať, aby nevznikli hrudky. Ak by bol prívarok moc hustý, zriedime ho mliekom. Pár minút povaríme a pridáme smotanu na šľahanie. Dochutíme octom, cukrom a soľou. Opäť krátko povaríme.

6. Krok

Do hlbokého taniera dáme pučené zemiaky, tekvicový prívarok a vajíčko uvarené na tvrdo. Prajem dobrú chuť :)

Ingrediencie
Tekvicový základ
1 kg
tekvica
1
muškátový oriešok
soľ
8 ks
nové korenie
4 ks
bobkový list
Zápražka
2 pl
olej
3 pl
maslo
3 pl
hladká múka
500 ml
mlieko
200 ml
kyslá smotana
2 pl
ocot
Prílohy
4
vajíčka
6
stredne veľkých zemiakov
50 ml
mlieka
maslo
soľ