REKLAMA
Tekvicový prívarok s duseným hovädzím

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím

Tekvicový prívarok je taký poriadny klasický nedeľný obed, ktorý si môžete dopriať počas celého roka. Keď si k nemu pridáte knedle preliate šťavou z mäsa, je to obed so spomienkami na detstvo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 300 g hovädzie mäso Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • mletá rasca Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • 1 ks tekvica Pridané do
  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • rastlinný olej Pridané do
  • kôpor čerstvý Pridané do
  • 200 ml smotana na varenie Pridané do
  • hladká múka Pridané do
  • ocot Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Najprv som si nakrájala hovädzie mäsko na kocky. Na oleji som opražila dve cibule do sklovita a pridala mäso. Nechala som ho dobre zatiahnuť, pridala soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu a mletú červenú papriku a celé to podliala cca 3 dcl vody. Nechala som ho zakryté dusiť. Občas som doliala vodu, máme radi veľa šťavy. Tá krásne zhustne, takže ju netreba ničím zahusťovať.

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím - krok prípravy 1
2. Krok

Kým sa mäso udusilo do mäkka, očistila som si veľkú tekvicu a na hrubom strúhadle som ju nastrúhala. Na troche oleja som ju podusila, posolila, zaliala mliekom a vhodila 2 bobkové listy.

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím - krok prípravy 1
3. Krok

Keď takto asi 15 minút prevrela, pridala som za hrsť nasekaného kôpru, cukor podľa chuti a zátrepku zo smotany na varenie. Po zlých skúsenostiach so zrazením pridávam ocot alebo citrónovú šťavu až po odstavení z ohňa. Podávame s knedľou, prípadne varenými zemiakmi. Dobrú chuť 😋

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4606 receptov

Mäsité jedlá

2174 receptov

Večera

4311 receptov

Raňajky

1351 receptov

Zaváranie

145 receptov

Cestoviny

519 receptov