REKLAMA

Tekvičky z kysnutého cesta

Spravte si doma aj vy svoje nedokonalo dokonalé jedlé tekvičky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 150 ml teplého mlieka Pridané do
  • 3 pl cukru Pridané do
  • 25 g čerstvého droždia Pridané do
  • 300 g hladkej múky Pridané do
  • 25 g masla Pridané do
  • 1 vajce M Pridané do
  • 12 čl soli Pridané do
  • hrozienka Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Kvások: mlieko +cukor+ droždie + 1 čl hl.múky Prekryť, nechať stáť cca 15min.

2. Krok

Cesto: múka + soľ + vajce ( trochu necháme na potretie) + kvások. Vypracovať cesto, nechať kysnúť na teplom mieste cca 30min.

3. Krok

Premiesiť, rozdeliť na 3 časti a previazať na "tekvičky". Nechať odpočívať cca 15min.

4. Krok

Potrieme zvyškom vajíčka a pečieme 15 až 20 minút pri 180 °C.

5. Krok

Nechať trochu vychladnúť na mriežke a odstrániť šnúrky.

Podobné recepty

Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu Briošky ako z detstva
Videorecept

Briošky ako z detstva

Fantastické pečivko, vhodné ako sladké raňajky. Briošky, natreté maslom a džemom s pohárom teplého kakaa🙂 Tieto sú upravené podľa našej chuti, ako si ich pamätám z detstva🥰 Iné už nerobím.

Novoročné preclíky

Novoročný preclík je tradičná pečená dobrota, ktorá sa najmä v Nemecku a nemecky hovoriacich krajinách pečie a daruje na Nový rok. Symbolizuje šťastie a požehnanie pre nový rok. Preclík je sladký, mäkký a nadýchaný a skvelo chutí s maslom alebo marmeládou.

Také lahodné a chutné jablkové taštičky som ešte nejedol. Mňam

Také lahodné a chutné jablkové taštičky som ešte nejedol. Mňam

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca je klasický mallorský dezert, ktorý som si počas dovolenky na ostrove mimoriadne obľúbila. Plochý chlieb z kysnutého cesta je pozoruhodne ľahký, má dokonalú sladkosť a je priam božský, keď sa podáva čerstvý z pece. Je to presne to, čo vám prinesie domov kúsok letného pocitu počas zasnežených zimných rán.

Pečte Stutenkerl alebo Weckmann

Stutenkerl, známy aj ako Weckmann, je tradičná pekárenská špecialita, ktorá sa v Nemecku podáva v čase Vianoc. Najmä v našej rodine je táto lahodná špecialita z kysnutého pečiva v čase Vianoc absolútnou nevyhnutnosťou. S láskyplne vyrezávanou tvárou a fajkou ako doplnkom je Stutenkerl nielen poctivým pečivom, ale aj skutočnou pastvou pre oči.
Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu "Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Videorecept

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

Jemné kysnuté cesto jahodovej chuti s bohatou plnkou jahodového džemu. Tieto úžasné buchty sú jednoducho fantastické a miznú ešte teplé rovno z plechu😉

Koláčiky bez kysnutia

Tento recept by som nazval ako SLANE KYSNUTÉ – NEKYSNUTÉ PEČIVO, nakoľko ho pečieme hneď bez čakania na vykysnutie.

Podobné recepty

Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu Briošky ako z detstva
Videorecept

Briošky ako z detstva

Fantastické pečivko, vhodné ako sladké raňajky. Briošky, natreté maslom a džemom s pohárom teplého kakaa🙂 Tieto sú upravené podľa našej chuti, ako si ich pamätám z detstva🥰 Iné už nerobím.

Novoročné preclíky

Novoročný preclík je tradičná pečená dobrota, ktorá sa najmä v Nemecku a nemecky hovoriacich krajinách pečie a daruje na Nový rok. Symbolizuje šťastie a požehnanie pre nový rok. Preclík je sladký, mäkký a nadýchaný a skvelo chutí s maslom alebo marmeládou.

Také lahodné a chutné jablkové taštičky som ešte nejedol. Mňam

Také lahodné a chutné jablkové taštičky som ešte nejedol. Mňam

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca je klasický mallorský dezert, ktorý som si počas dovolenky na ostrove mimoriadne obľúbila. Plochý chlieb z kysnutého cesta je pozoruhodne ľahký, má dokonalú sladkosť a je priam božský, keď sa podáva čerstvý z pece. Je to presne to, čo vám prinesie domov kúsok letného pocitu počas zasnežených zimných rán.

Pečte Stutenkerl alebo Weckmann

Stutenkerl, známy aj ako Weckmann, je tradičná pekárenská špecialita, ktorá sa v Nemecku podáva v čase Vianoc. Najmä v našej rodine je táto lahodná špecialita z kysnutého pečiva v čase Vianoc absolútnou nevyhnutnosťou. S láskyplne vyrezávanou tvárou a fajkou ako doplnkom je Stutenkerl nielen poctivým pečivom, ale aj skutočnou pastvou pre oči.
Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu "Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Videorecept

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

Jemné kysnuté cesto jahodovej chuti s bohatou plnkou jahodového džemu. Tieto úžasné buchty sú jednoducho fantastické a miznú ešte teplé rovno z plechu😉

Koláčiky bez kysnutia

Tento recept by som nazval ako SLANE KYSNUTÉ – NEKYSNUTÉ PEČIVO, nakoľko ho pečieme hneď bez čakania na vykysnutie.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4056 receptov

Mäsité jedlá

1969 receptov

Mascarpone

279 receptov

Dezert

3007 receptov

Večera

3728 receptov

Cestoviny

454 receptov

Raňajky

1087 receptov

Špargľa

34 receptov