REKLAMA

Talianske špargľové rizoto

Vyzývam všetkých odporcov špargle, aby vyskúšali tento recept!

REKLAMA
Špargľa – Tieto jarné recepty naplno využívajú jej skvelú chuť a chrumkavosť!

Recept nájdeš v tomto článku

Špargľa – Tieto jarné recepty naplno využívajú jej skvelú chuť a chrumkavosť!

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 zväzok zelenej alebo bielej špargle Pridané do
  • 5 bielych šampiňónov Pridané do
  • 12 bielej cibule Pridané do
  • 10 sušených paradajok Pridané do
  • rastlinný olej (olivový alebo kokosový) Pridané do
  • 400 g guľatozrnnej ryže Pridané do
  • 200 ml bieleho suchého vína Pridané do
  • 1 horúci zeleninový vývar ( litra) Pridané do
  • 80 g strúhaného parmezánu Pridané do
  • 1 pl maslo Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Špargľu očistíme a pokrájame na 1 cm dlhé kúsky. Šampiňóny nakrájame na plátky a dáme to všetko restovať na panvicu s lyžicou kokosového alebo olivového oleja

2. Krok

V druhom hrnci na troche oleja opečieme na drobno nakrájanú cibuľu. Keď začne hnednúť, prilejeme víno a povaríme ho, aby sa vyparil alkohol

3. Krok

Potom prisypeme ryžu a podlejeme naberačkou horúceho vývaru. Postupne prilievame vždy po naberačke vývaru, kým nie je ryža uvarená (cca 25 minút). Rizoto varíme na nízkom plameni a s pokrievkou

4. Krok

Keď je už ryža takmer hotová, prihodíme nakrájané sušené paradajky a dovaríme ju

5. Krok

Hotovú ryžu odstavíme, primiešame špargľu s hubami, maslo, parmezán a korenie

6. Krok

Rizoto podávame teplé s extra parmezánom na vrchu a s pohárom bieleho vína, ktoré zostalo po varení

Komentáre (1)

Mia 20. 8. 2022

je to dobrota, je z kuchyne našich mamičiek a starých mám :-)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov