Talianske špargľové rizoto

REKLAMA

Vyzývam všetkých odporcov špargle, aby vyskúšali tento recept!

  • 30Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 zväzok zelenej alebo bielej špargle Pridané do
  • 5 bielych šampiňónov Pridané do
  • 12 bielej cibule Pridané do
  • 10 sušených paradajok Pridané do
  • rastlinný olej (olivový alebo kokosový) Pridané do
  • 400 g guľatozrnnej ryže Pridané do
  • 200 ml bieleho suchého vína Pridané do
  • 1 horúci zeleninový vývar ( litra) Pridané do
  • 80 g strúhaného parmezánu Pridané do
  • 1 pl masla Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Špargľu očistíme a pokrájame na 1 cm dlhé kúsky. Šampiňóny nakrájame na plátky a dáme to všetko restovať na panvicu s lyžicou kokosového alebo olivového oleja

2. Krok

V druhom hrnci na troche oleja opečieme na drobno nakrájanú cibuľu. Keď začne hnednúť, prilejeme víno a povaríme ho, aby sa vyparil alkohol

3. Krok

Potom prisypeme ryžu a podlejeme naberačkou horúceho vývaru. Postupne prilievame vždy po naberačke vývaru, kým nie je ryža uvarená (cca 25 minút). Rizoto varíme na nízkom plameni a s pokrievkou

4. Krok

Keď je už ryža takmer hotová, prihodíme nakrájané sušené paradajky a dovaríme ju

5. Krok

Hotovú ryžu odstavíme, primiešame špargľu s hubami, maslo, parmezán a korenie

6. Krok

Rizoto podávame teplé s extra parmezánom na vrchu a s pohárom bieleho vína, ktoré zostalo po varení

Podobné recepty

Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché krémové cviklové rizoto
Recept od prémiového používateľa
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hubové rizoto z karfiolu
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Hubové rizoto z karfiolu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové a šťavnaté hubové rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Zeleninové rizoto s hubami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché krémové cviklové rizoto
Recept od prémiového používateľa
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hubové rizoto z karfiolu
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Hubové rizoto z karfiolu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové a šťavnaté hubové rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Zeleninové rizoto s hubami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image David719

Talianske špargľové rizoto

Vyzývam všetkých odporcov špargle, aby vyskúšali tento recept!

30
Minút
5
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Špargľu očistíme a pokrájame na 1 cm dlhé kúsky. Šampiňóny nakrájame na plátky a dáme to všetko restovať na panvicu s lyžicou kokosového alebo olivového oleja

2. Krok

V druhom hrnci na troche oleja opečieme na drobno nakrájanú cibuľu. Keď začne hnednúť, prilejeme víno a povaríme ho, aby sa vyparil alkohol

3. Krok

Potom prisypeme ryžu a podlejeme naberačkou horúceho vývaru. Postupne prilievame vždy po naberačke vývaru, kým nie je ryža uvarená (cca 25 minút). Rizoto varíme na nízkom plameni a s pokrievkou

4. Krok

Keď je už ryža takmer hotová, prihodíme nakrájané sušené paradajky a dovaríme ju

5. Krok

Hotovú ryžu odstavíme, primiešame špargľu s hubami, maslo, parmezán a korenie

6. Krok

Rizoto podávame teplé s extra parmezánom na vrchu a s pohárom bieleho vína, ktoré zostalo po varení

Ingrediencie
1 zväzok
zelenej alebo bielej špargle
5
bielych šampiňónov
12
bielej cibule
10
sušených paradajok
rastlinný olej (olivový alebo kokosový)
400 g
guľatozrnnej ryže
200 ml
bieleho suchého vína
1
horúci zeleninový vývar ( litra)
80 g
strúhaného parmezánu
1 pl
masla
mleté čierne korenie