REKLAMA

Talianske špargľové rizoto

Vyzývam všetkých odporcov špargle, aby vyskúšali tento recept!

REKLAMA
Špargľa – Tieto jarné recepty naplno využívajú jej skvelú chuť a chrumkavosť!

Recept nájdeš v tomto článku

Špargľa – Tieto jarné recepty naplno využívajú jej skvelú chuť a chrumkavosť!

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 zväzok zelenej alebo bielej špargle Pridané do
  • 5 bielych šampiňónov Pridané do
  • 12 bielej cibule Pridané do
  • 10 sušených paradajok Pridané do
  • rastlinný olej (olivový alebo kokosový) Pridané do
  • 400 g guľatozrnnej ryže Pridané do
  • 200 ml bieleho suchého vína Pridané do
  • 1 horúci zeleninový vývar ( litra) Pridané do
  • 80 g strúhaného parmezánu Pridané do
  • 1 pl maslo Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Špargľu očistíme a pokrájame na 1 cm dlhé kúsky. Šampiňóny nakrájame na plátky a dáme to všetko restovať na panvicu s lyžicou kokosového alebo olivového oleja

2. Krok

V druhom hrnci na troche oleja opečieme na drobno nakrájanú cibuľu. Keď začne hnednúť, prilejeme víno a povaríme ho, aby sa vyparil alkohol

3. Krok

Potom prisypeme ryžu a podlejeme naberačkou horúceho vývaru. Postupne prilievame vždy po naberačke vývaru, kým nie je ryža uvarená (cca 25 minút). Rizoto varíme na nízkom plameni a s pokrievkou

4. Krok

Keď je už ryža takmer hotová, prihodíme nakrájané sušené paradajky a dovaríme ju

5. Krok

Hotovú ryžu odstavíme, primiešame špargľu s hubami, maslo, parmezán a korenie

6. Krok

Rizoto podávame teplé s extra parmezánom na vrchu a s pohárom bieleho vína, ktoré zostalo po varení

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4892 receptov

Veľkonočné

246 receptov

Mäsité jedlá

2263 receptov

Dezert

3785 receptov

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

335 receptov

Pečivo

753 receptov

Raňajky

1510 receptov