REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/F1jgRqNCYDOvZbIUbqw4/18c39e99bfc0c540b1ed2ae98eda68.jpeg)
SYROVÉ PRACLÍKY K VÍNU
Sú chrumkavé, voňavé vďaka syru chedar a hodia sa k vínu alebo aj k proseccu.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
12
 - 500 g polohrubej múky
- 200 g syra chedar
- 250 g masla
- 200 g kyslej smotany
- 1 pl Prášku do pečiva
- 2 čl soli
- 1 na potretie vajíčko
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 50 min.
Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme zmäknuté maslo, kyslú smotanu, soľ a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra. Formičkou praclíkového tvaru vykrajujeme praclíky. Preložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať sezamom, rascou alebo strúhaným syrom. Pečieme na 180°C asi 10 minút.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/D8E1jNo060c2DLNptz_U/e695fb3260551f3fc644d561f97b98.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8XtCLaUTYfQCW2RZWKXF/b54acd5f457aa932d06987fc7d6ae7.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aZkkTnrXIs1ArlqXVHVd/66279aeb7a1f43a250066ee8c9332b.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ov6hf9VGo13TxthIU18E/236e1abd8d70c58f11aa81059eed80.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FtxwMY1rilJsgIFDmK5v/a6a8da154f315810b85f0c0efa1f06bc.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3iuWf0k92jU7Nqq1c14T/c414d7bcdf91331247fbfee06c179e.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/I8XXd_xfilTkFox2DZQJ/026ff5383324359b49095bb4058e3b.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vVGhYpr-WaJMhF6aQ4r9/742707a74d01ea593ebcb267592cbb.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 