REKLAMA

Zdroj: Roxiller from Getty Images

Sviečková Wellington

Recept na výbornú sviečkovú hovädziu na štýl Wellington.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g hovädzieho sviečkového Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 500 g listového cesta Pridané do
  • 2 kus veľké mrkvy Pridané do
  • petržlen Pridané do
  • 2 stredne veľké cibule Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 400 ml sladká smotana Pridané do
  • horčica Pridané do
  • 200 g šampiňónov Pridané do
  • 2 kus vajcia Pridané do
  • pažítka na ozdobenie Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Hovädzie mäso osolíme, okoreníme a opečieme na vysoko rozohriatej panvici zo všetkých strán, aby sa vytvorila chutná kôrka. Z môjho skúsenosti vám poviem, že je veľmi dôležité mäso nekrájať a piecť ho ako celok, takže si vyberte prípadne väčšiu panvicu.

2. Krok

Potom mäso natierame horčicou a necháme vychladnúť.

3. Krok

Medzitým na olivovom oleji opäť na panvici opečieme drobno nakrájanú cibuľu, cesnak, šampiňóny, mrkvu a petržlen.

4. Krok

Potom zeleninu mixujeme s trochou smotany do hladka a necháme vychladnúť.

5. Krok

Pripravené mäso obalíme zeleninovou hmotou a potom zabalíme do listového cesta. Pri balení mäsa do cesta dávajte pozor, aby bola vrstva tenká a mäso bolo pekne obalené, aby cesto nespadlo.

6. Krok

Potom celý zábal potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry predhriatej na 200 stupňov asi 40 minút. Počas pečenia sa môže cesto opáliť, čo odporúčam kontrolovať a prípadne zakryť alobalom.

7. Krok

Sviečková Wellington je hotová, necháme ju ešte 10 minút odpočinúť pred krájaním.

8. Krok

Pred podávaním ozdobíme pažítkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov