REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Strúhaný tvarožník
Recept na klasický vynikajúci strúhaný tvarožník.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Cesto:
- 400 g hladká múka
- 150 g práškový cukor
- 250 g palmarin
- 1 bal kypriaci prášok
4 PL kakao
- 1 ks žĺtok
Plnka:
- 750 g tvaroh jemný
- 200 g práškový cukor
- 1 bal vanilkový cukor
- 3 ks žĺtok
- 4 ks vaječný bielok
- citrónová kôra
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
65 min.
1. Krok
V miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a kakao.
2. Krok
Pridáme na kocky pokrájaný margarín alebo zmäknuté maslo a spolu so žĺtkom vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 polovice.
3. Krok
Obe cesta zabalíme do zabalíme do fólie a necháme v chladničke stuhnúť.
4. Krok
Medzitým si pripravíme plnku. V miske vyšľaháme tvaroh, práškový cukor, žĺtky, citrónová kôru a vanilkový cukor.
5. Krok
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do plnky.
6. Krok
Hlbší plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Polovicu cesta naň nastrúhame. Na cesto natrieme tvarohovú plnku a na plnku nastrúhame druhú polovicu cesta.
7. Krok
Takto pripravený strúhaný tvarožník pečieme na 180°C zhruba 30 minút.